Vakıfbank Esnaf Kredisi Yüzde 4 Faiz Oranı ile

Esnaf ve sanatkarlara yıllardır desteğini sürdüren, en uygun koşullarla sunduğu kredilerle onların ayakta kalmasına ve ekonomideki varlıklarını korumasına yardımcı olan Halkbank bu kez inanılmayacak derecede düşük faiz oranlarıyla kredi kullandırıyor. Halkbank'ın esnafa ve sanatkara özel yeni kredi kampanyası ile % 4'ten başlayan faiz oranları ile esnaf kredisi kullanmak mümkün. Krediler iki ana amaç için veriliyor: İşletme ve yatırım. İşletme kredisi 125.000 TL'ye kadar alınabilirken, Yatırım kredisi için maksimum kredi kullanma limiti 250.000 TL. 12 aya kadar vadelerde yıllık % 4 faiz oranı geçerli oluyor. Halkbank Esnaf Kredisi 60 aya varan vadelerde kullanılabiliyor. Esnaf ve sanatkarlar kendilerine özel geri ödeme planı oluşturabiliyorlar.



Tüketici kredilerindeki hızlı tırmanış ekonomiden sorumlu mercileri üretime yönelik krediler konusunda düğmeye basmaya teşvik etti. Türkiye'nin tüketerek mi üreterek mi büyüyeceği yıllardır tartışma konusuydu. Üretimin ve yerli girişimciliğin tüm ülkeye yayılan temsilcileri esnaf, sanatkar ve kobiler için cazip kredi fırsatlarının oluşturulması üzerinde duruluyordu. 1 Mayıs tarihi itibarıyla Başbakan Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla konu bir kez daha gündeme geldi. Düşük faizli esnaf kredilerinin startını veren ekonomi yönetimi Hakl Bankası aracılığıyla esnafa ve sanatkara destek planını açıkladı. Buna göre bir yıla kadar vadeli kredi kullanan esnaf için uygulanacak faiz oranı yüzde 4 olurken, bir yıldan fazla süreli krediler için uygulanacak faiz oranı yüzde 5'e indirildi. Kredi başvurularında alınan istihbarat ücreti ise esnaf için tamamen kaldırıldı. İndirimli faiz oranları ile bankanın faiz oranları arasındaki farkı hazine karşılayacak. Yeni yıla girerken esnafa verilen kredinin faiz oranı yüzde 7,80'den yüzde 6'ya indirilmişti.

Yeni uygulama ile düşük faiz desteği sağlanarak Türkiye'nin üretiminin ve rekabet gücünün artması hesaplanıyor. Kredi faiz oranlarındaki genel düşüş eğilimi Türkiye'de eksi faize mi geçildi tartışmalarını başlatırken yatırımcı için bugünlerde yeni adı BIST olan Borsa İstanbul ve gayrimenkul sektörü cazip hale gelecek gibi görünüyor. BIST her gün rekor tazelerken gayrimenkul sektörünün de bahar aylarında canlanması bekleniyor. Tasarrufların artırılmasına yönelik bir diğer uygulama olan BES için söz verilen devlet katkı payları da katılımcıların hesaplarına yatırıldı.

Hiç yorum yok: