Kredi Kartı Borcundan Nasıl Kurtulurum

Bugünlerde herkesin birbirine sorduğu ortak soru bu olsa gerek: Kredi kartı borcundan nasıl kurtulurum? Kredi kartı borcundan kurtulmanın bir yolu var mı? Kredi kartı iyi bir ödeme aracı, çağdaş yaşamın gereği, tüketim toplumu olmanın olmazsa olmazı. O cazip görüntüsü de yok mu, hepimizi harcamaya teşvik ediyor. Bütün bunlar iyi hoş da kredi kartı borcunu biraz fazla abarttığımız zaman tüm hayatımız bir kabusa dönebiliyor. Hepimiz iyi yaşamak istiyoruz, gelirlerimiz ise sınırlı. Çocukların isteklerini de yerine getirmeye çalışıyoruz, bir daha onların bu dönemlerini ne zaman göreceğiz? Ailemizin ihtiyaçları var. Biz ise iyi niyetimizle onların tüm ihtiyaçlarına yetmeye çalışıyoruz. Ama gel gelelim bu iyi niyetimiz bazen başımıza iş açıyor. Çünkü sevdiklerimizin ihtiyaçlarını kredi kartıyla karşılamaya çalışıyoruz. Alışverişin yanında bir de nakit çekim işlemi var ki zaman zaman ihtiyaç duyulan nakde en kolay ulaşmanın yolu. Ama sonradan bu hareketlerimiz başımıza iş açıyor.

Peki bu kredi kartı borçlarını ödemenin, kart borcundan kurtulmanın bir yolu yok mu? Araba devrildiğinde yol gösteren çok olurmuş. Aslında en iyisi kredi kartını dengeli kullanmak. Bunu hepimiz biliyor ve birbirimize söylüyoruz. Ama şu ardı arkası kesilmeyen masraflar yok mu. Söylemesi kolay, ama yapması zor. Sonuçta kart borçları dağlar gibi yığılıyor ve ödenemez hale geliyor.

Siz de bu durumdaysanız kredi kartı borcunu aşmanın bir kaç pratik yolu var. Uzmanlar diyorlar ki, kart borçlarınız için öncelikle bankanızla konuşun. Onların müşterisi konumundasınız. Size bir kolaylık yapmak onların da işine gelecektir. Çıkarttıkları her borç ödenebilir koşullar taşımayabilir. Bu nedenle öncelikle bankanızla pazarlığa oturun. Kart borcunuzu ödemek niyetinde olduğunuzu söyleyin. Sizin dürüst biri olduğunuzu ve borcun üzerine yatmaya niyetiniz olmadığını müşteri temsilcisine hissettirin. Sizin için iyi koşullarda, gerçekten ödenebilir bir geri ödeme planı çıkartmasını isteyin. Genellikle dengeli ama müşteri olduğunuzu hissettiren bir yaklaşım etkili olacaktır.

Bankanızla kart borcunun yapılandırılması konusunda anlaşamadıysanız başka bir bankadan tüketici kredisi alarak kart borcunu kapatın. İhtiyaç kredilerinin faiz oranları her zaman kart faizi oranlarının altında. Son günlerde kredi faizleri iyice düşmeye başladı. Bu fırsatı değerlendirin. Bir başka bankadan kullanacağınız ihtiyaç kredisiyle kart borcunuzu kapatın. Diğer bankanın kredi kartını alarak kart borcunuzu buraya transfer de edebilirsiniz. Bu durumlarda vadesi gelen ve ödenemez duruma gelen kredi kartı borcunuz daha düşük faiz oranlarıyla yeniden yapılandırılmış ve taksitlendirilmiş olacak. Bu da bütçenizi rahatlatacak ve borcun kolay bir şekilde geri ödenmesini sağlayacak. Kredi kartlarının borç aktarımına kredi kartı borç transferi adı veriliyor. Bugünlerde pek çok kredi kartı borçlusunun tercih ettiği yöntemlerden biri. Bu yöntem bankalar için de birbirlerinin kredi kartı müşterisini kapmaları açısından cazip bir fırsat oluşturuyor.

Hiç yorum yok: