Garanti Altın Salısı Günleri Devam Ediyor



Garanti Bankası Altın Salısı günleri tüm hızıyla devam ediyor. Altın Salısı günleri ile vatandaşın elinde ve yastık altında bulunan fiziki altınlar Garanti Bankası'nın altın mevduat hesabında gram altına dönüşüyor. Her hafta Salı günleri Garanti'nin Altın Salısı günü. Haftada bir kez belirli Garanti şubelerinde altın toplama ve gram altına dönüştürülerek hesaba yatırma işlemi yapılıyor.

Garanti Altın Salısı günlerinde bilezik, yüzük, cumhuriyet lirası gibi tüm takılar ve her türlü fiziksel altın toplanıyor. Müşteriler tarafından Garanti'nin altın toplamaya yetkili şubelerine getirilen altınlar şubede görev yapan uzman altın eksperleri tarafından değerlendiriliyor. Fiziksel altınların gram bazında karşılıkları belirleniyor, belirlenen gram tutarları Garanti'de açılan altın hesabına yatırılıyor. Altın hesabına fiziksel altın yatırılmıyor. Gram altın karşılıkları hesaplanan yastık altınlar bankaca teslim alınıyor ve karşılığında gram altın tutarları Garanti altın hesabına yatırılarak işleniyor. Sözkonusu gram altın tutarları çekilmek istendiğinde o günkü parasal karşılıkları ödeniyor, banka tarafından belirli tutarların altında fiziksel altın ödemesi yapılmıyor. Gram altın çekimi 2 gram ve 10 gram altın ve katları için fiziksel olarak gerçekleştirilebiliyor.

Garanti Bankası'nda altın hesabı açanlar altın alım satım işlemlerini Garanti şubelerinden, Garanti İnternet Şubesi’nden ya da 444 0 333 Alo Garanti’den yapabiliyorlar. Garanti Altın Bonus kart sahipleri ise kartlarıyla gerçekleştirdikleri harcamalardan altın kazanıyorlar. Garanti Bankası ayrıca düzenli talimat verilerek altın biriktirme fırsatı da sunuyor.

Garanti'de vadeli altın hesabı açanlar ise sadece altının değer artışından yararlanmakla kalmıyor, hesaplarındaki altın tutarı için faiz getirisi kazanıyorlar. Bunun için 1 yıl vadeli ve en az 100 gr bakiyeli Vadeli Altın Hesabı açılması gerekiyor.

Garanti Altın Salısı günlerinde altın toplama ve değer belirleme işlemleri saat 16:00′ya kadar yapılıyor. Altın hesaplarından hesap işletim ücreti alınmıyor. Bankalarda bulunan altın hesapları son kararla 100.000 TL'ye yükseltilen devlet mevduat güvencesi kapsamında değerlendiriliyor.

İstanbul'da Altın Salısı günlerinde işlem yapılan Garanti Bankası şubeleri şunlar: Ahmediye / Üsküdar Şubesi, Akmerkez Şubesi, Bahçelievler Şubesi, Beşiktaş Bağlı Şubesi, Beşyüzevler Şubesi, Capacity Alışveriş Merkezi Şubesi, Cevahir Alışveriş Merkezi Şubesi, Dudullu Çarşı Şubesi, Erenköy Şubesi, Esenler Şubesi, Fatih Şubesi, Florya Şubesi, Gaziosmanpaşa Şubesi, Halkalı Şubesi , Havuz / Avcılar, İstinye Park Şubesi, Kadıköy Şubesi, Kartal Şubesi, Küçükbakkalköy Şubesi, Levent Şubesi, Maltepe / Kartal Şubesi, Merkez Cd Şubesi, Pendik Şubesi, Santral Ümraniye Şubesi, Sarıgazi Şubesi, Stadyum / Mecidiyeköy Şubesi, Şehremini Şubesi, Yeşilbağ Şubesi, Yeşilpınar Şubesi.

Hiç yorum yok: