Kuveyt Türk Senin Paran Hesabı Nedir

Kuveyt Türk 'kazandığın değil biriktirdiğin para senin paran' temasının işlendiği Senin Paran Katılma Hesapları'nın televizyon ve medya reklamlarını başlattı. Harcama durumunda hiç kimsenin olmayan paranın ancak bankaya yatırıldığında tasarruf anlamına geleceğini vurgulayan reklamlarla tanıtılan Senin Paran Hesabı biriktirmeye ve ekonomiye katılmaya teşvik ediyor. Peki Kuveyt Türk Senen Paran Hesabı nedir? Kuveyt Türk'ün kazandıran yeni vadeli katılım hesabı olan Senin Paran en az 31 gün vade ile açılabiliyor. Vade süresi dolduğunda elde edilen gelir hesap sahibi ve Kuveyt Türk arasında paylaşılıyor. Hesap türlerine göre paylaşım oranları değişiyor. Paylaşım ana ilke olan kar-zarar ortaklığı çerçevesinde gerçekleşiyor. Senin Paran Katılma Hesabına yatırılan fonlar faizsiz bankacılık ilkeleri doğrultusunda reel sektörün finansman ihtiyacının sağlanması amacıyla ticari, sanayi ve hizmet sektörlerinde değerlendiriliyor.



Senin Paran Katılma Hesabı vade gününde otomatik olarak yenileniyor ve aynı süre ile uzatılıyor. Dolan vade süresinde kazanılan kar payı hesaba geçiriliyor.

Faizsiz sistemle kar ve zarar ortaklığına dayalı olarak çalışan Kuveyt Türk Senin Paran Hesabı esnek vade seçenekleri sunuyor. Hesap geniş bir ürün çeşitliliğine sahip. Doğrudan ekonomiye aktarılan birikimlerle hem hesap sahibi, hem banka hem de ekonomi kazanıyor.

Kuveyt Türk Senin Paran Hesabı 31 ile 365 gün arasında istenilen vadede açılabiliyor. Hesap Türk Lirası olarak açılabildiği gibi USD ve EUR para cinsleriyle de Senin Paran Katılma Hesabı açılabiliyor.

Vade sonunda elde edilen kar payı tercihe göre ana paranın üzerine ekleniyor ve kazandırmaya başlıyor ya da cari hesaba aktarılarak hesap sahibi mudi tarafından çekilebiliyor.

Senin Paran Hesabı hesap türüne göre belirlenen limitleri aşmamak koşuluyla vade bozulmadan para çekilme olanağı sunuyor.

Vade günlerinde hesaptaki tutara göre geçiş yapılıyor. Kuveyt Türk Senin Paran Klasik Hesap en az 150 Lira ya 100 Dolar veya Euro ile açılabiliyor ve katılımcının toplam gelir üzerinden kar paylaşım oranı % 75 ile % 80 arasında değişiyor. 25.000 TL ya da 50.000 USD veya Euro ile açılabilen Gümüş Hesap'ta katılımcının payı % 80 ile % 85 arasında gerçekleşiyor. Diğer hesap türleri olan Altın Hesap, Platin Hesap ve Platin + Hesap belirlenen minimum bakiye tutarlarıyla açılabiliyor ve daha yüksek oranlarda kar ortaklığı payı sağlıyor. Sözü edilen kar paylaşım oranı vade sonunda kazanılacak kar payı değil, katılımcı ile bankanın arasındaki kar paylaşım oranlarını ifade ediyor. Hesapların vade tarihindeki bakiyelerine göre hesap türleri değişebiliyor.

Türk Lirası ve Döviz cinsi hesaplara uygulanan stopaj oranları da vadeye göre değişiyor. Stopaj kesintileri bankaların değil, devletin belirlediği oranlarla yapılıyor ve kesintiler devlete aktarılıyor. Uzun vadeli hesapları teşvik etmeyi amaçlayan yeni uygulama ile 1 yıldan uzun süreli açılan TL cinsinde vadeli hesaplara % 10 stopaj uygulanıyor. 6 ayın üzerindeki hesaplarda bu oran % 12, 6 aya kadar vadeli hesaplarda % 15 olarak gerçekleşiyor. Döviz ve altın türü vadeli hesaplarda da benzer bir uygulama sözkonusu oluyor.

Hiç yorum yok: