HSBC Concept Yıllık Kart Aidatı Olmayan Kredi Kartı

HSBC içi dışı bir kart Concept'i müşterileriyle tanıştırdı. Kredi kartı dünyasında yeni bir dönemin kapılarını açan HSBC Concept'te yıllık kart aidatı yok. Kredi kartına yeni bir konsept getiren HSBC Concept kart kullanım anlayışını da kökten değiştiriyor. Concept Kart sahipleri yıllık kart ücreti, yıllık kart aidatı, üyelik ücreti gibi isimler altında hiçbir ücret ödemiyorlar. Sadece seçilen kampanya ve hizmetlerden yararlananlar ücret ödüyorlar.



Bir süre önce basına yansıyan haberlere göre kredi kartlarında yeni bir düzenlemenin eli kulağında. Düşünülen yeni düzenlemeye göre kart ücretleri konusunda farklılaşma söz konusu olacak. Sızan bilgilere göre standart kredi kartı adı altında yeni bir kart tipi oluşturulacak. Standart kart sahipleri yıllık ücret ödemeyecekler, ancak artı taksit, taksit erteleme, borç erteleme gibi hizmetlerden yararlanamayacaklar ve alışverişlerden puan kazanamayacaklar. Kredi kartının sunduğu ödeme dışındaki ekstra hizmetlerden yararlanmak isteyen kart sahipleri ise belirli bir yıllık kart ücreti ödemeye devam edecekler.

Yasallaşacağı söylenen yen düzenlemenin getirdiklerine belki de en yakın şekilde ilk düzenlemeye giden banka HSBC oldu. Bankanın yeni kredi kartı Concept ile kart kullanıcısı seçtiği kampanya ve hizmetlerden yararlanması karşılığında yıllık kart aidatı ödeyecek. Kartın sunduğu kampanyalardan ve hizmetlerden yararlanmak istemeyenler ve kartlarını sadece ödeme aracı kullanmayı tercih edenler ise yıllık kart aidatı ödemesi yapmayacaklar.

HSBC Concept’te ilk yıl ve takip eden yıllarda asıl ve ek kartlar için üret söz konusu değil. Concept Kart sahipleri artı taksit ve harcama öteleme kampanyalarına alışveriş sırasında belirli bir ücret ödeyerek kampanyalardan yararlanabiliyor. Kart sahibi tercihini ödeme sırasında yaparak HSBC Advantage üye işyerlerindeki POS aracılığıyla belirlenmiş ücreti kabul ederek artı taksit ve harcama ödeme kampanyalarına katılabiliyor. dahil olabilirsiniz. Kampanya ücreti hakkında işlem slipi ve kısa mesaj yoluyla kart sahibi bilgilendiriliyor.

HSBC Concept ile yıllık kart aidatı ödemeden kartın sunduğu taksitlendirme uygulamalarından yararlanmak mümkün oluyor. Ayrıca alışverilerden Advantage NakitPuan kazanmaya devam ediliyor. Ancak ekstra NakitPuan kazandıran kampanyalardan yarrlanmak için ücret ödemek gerekiyor. Artı taksit ve taksit öteleme hizmetleri de ücretli.

Kampanya ve hizmetler için ücret ödeyerek HSBC Concept kullananlar ödedikleri toplam ücreti kredi kartı ekstrelerinden ekstrenizden takip ederek doğru seçim yapıp yapmadıklarını görebilecekler.

Hiç yorum yok: