Kredi Kartı Borcu Yapılandırma ve Taksitlendirme

Kredi kartı borcu yapılandırma ya da kredi kartı borcu taksitlendirme gibi isimlerle anılan işlem ödenemeyen kart borçlarının yeni bir ödeme takvimine ve yapısına kavuşturulması anlamını taşıyor. Kredi kartı borçları çağdaş yaşamın en önemli sorunlarından biri haline geldi. Alışverişlerde ve hizmet alımlarında iyi bir ödeme aracı olan olan kredi kartını çoğumuz vadeli bir kredi aracı olarak algılıyoruz. Bankaların kredi kartlarıyla nakit avans işlemleri yaptırmaları da bu algıyı güçlendiriyor. Oysa kredi kartı bize sadece 20 - 30 gün önceden ödeme yapma imkanı sunan bir ödeme aracı. Algılarımızda yaratılan karışıklık, reklamlarla sürekli alışverişin ve kredi kartı kullanımının teşvik edilmesi, bilinçsizlik ve yeterli gelire sahip olmamak gibi faktörler birleşince kredi kartı ile yapılan alışveriş ve ödemelerden biriken kredi kartı borçları dağlar gibi olabiliyor ve ödenemez hale geliyor.

Kredi kartı borcunun ödenemez duruma gelmesi halinde yapılabilecek en iyi işlemlerden biri kart borçlarının yapılandırılması ve yeniden düzenlenerek taksitli bir ödeme takvimine bağlanması. Bunun için öncelikle kartını taşıdığınız bankayla irtibat kurmayı deneyebilirsiniz. Kredi kartı borcunun yeniden hesaplanıp, vade ve ücretlerle yeni bir ödeme planına bağlanmasını bankanızdan talep edebilirsiniz. Kart borcunuzu ödeme isteğinde olduğunuzu ve güvenilir bir kart kullanıcısı olduğunuzu bankaya hissettirmelisiniz. Mevcut durumunuzu ve borcun ödeme geçmişini inceleyecek olan banka taksitlendirme yapıp yapmamaya karar verecektir.

Bankayla anlaşma sağlanamaması durumunda kredi kartı borcunuzu bir başka bankadaki kredi kartınıza aktarabilirsiniz. Bu aktarım diğer kredi kartının kullanılabilir limitleri dahilinde oluyor, diğer bankadaki kart borcunun da yasal takibe düşmemiş olması genellikle aranan şartlardan. Kredi kartı borç transferi yapılması durumunda bankadaki borç tutarı diğer banka tarafından ödeniyor ve kapatılıyor. Kredi kartı borcu yeni karta aktarılarak taksitlendiriliyor.

İhtiyaç kredisi kullanarak da kredi kartı borcunuzu kapatabilirsiniz. Böylece taksitlendirme işlemini kendiniz yapmış olursunuz. Bazı bankalar sadece diğer bankalardaki kredi ve kredi kartı borçlarının kapatılmasına yönelik olarak kredi ürünleri sunuyorlar. İhtiyaç kredilerinin faiz oranları her zaman kredi kartından daha düşük olduğu için böylesi bir borç yapılandırması yaparak karlı çıkmış olacaksınız. İhtiyaç kredisi ya da borç kapatma kredisi kullanarak kredi kartı borçlarını taksitlendirme ve yeniden yapılandırma işlemini daha düşük maliyetlerle yapma şansına kavuşmuş olabilirsiniz.

Hiç yorum yok: