180 Ay Vadeli Canım Evim Konut Kredisi Halk Bankası'nda

Uzun vadeli konut kredisi arayanlar için Halkbank güzel bir fırsat sunuyor. Halk Bankası 180 aya kadar vadelerle, yani 15 yıl vadeli olarak konut kredisi kullanma fırsatı sunuyor. Üstelik düşük faiz oranlarıyla. Halkbank Canım Evim kredi kampanyası kapsamında 0,64'ten başlayan faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor.

Konur faizlerinin düşüş eğilimine girdiği haberleri son günlerde medyada yer almıştı. Gerçekten de bankaların verdiği konut kredisi faiz oranlarında bir parça düşüş yaşandı. Ancak konut kredisi kullanmak isteyenlerin önemli handikaplarından biri de kredi vadeleri. Bankalar genellikle 120 aydan fazla vadelerle konut kredisi kullandırmaya istekli davranmıyor. Bu da aylık taksit tutarlarının ödenebilir seviyelere inmesinin önünde önemli bir engel oluşturuyor.

Halkbank'ın Vanım Evim konut kredisi kampanyası 180 aya varan vadelerde kredi kullandırıyor. Böylece geri ödemeler altından kalkılabilecek aylık taksit tutarlarında oluşuyor. İnsanların her zaman hayali olan 'kira öder gibi ev sahibi olma' düşüncesi Halkbank'ın yeni uzun vadeli kredi kampanyasıyla hayal olmaktan çıkıyor. Halk Bankası'ndan kredi alanlar geri ödemelerini düşük taksit tutarlarıyla gerçekleştirebiliyorlar. Bunun sağlanmasında uzun vadeler ve aynı zamanda düşük faiz oranları etkili oluyor.

Halk Bankası'ndan örnek olarak 100.000 TL konut kredisi çekmek isteyenler 1.000 TL dosya ücreti ve 1.270 TL civarında masraf ödemesi yapıyorlar. Sözkonusu masraflar DASK ve hayat sigortası gibi kaçınılamayacak masraf kalemlerinden oluşuyor. 100.000 TL kredi için 36 ay vadede % 064 olarak uygulanırken, 60 ay vade için % 0,65, 84 ay vade için % 0,66, 120 ay vade için % 0,67 ve 180 ay vade için % 0,72 faiz oranı ile maliyet hesaplaması yapılıyor. Yıllık toplam maliyet oranı her durumda % 10'un oldukça altında gerçekleşiyor. Yıllık maliyet ortalama olarak % 9'lar civarında oldukça cazip oranlarda oluşuyor. 120 ay vade için yıllık toplam maliyet
% 8,57 gibi inanılmayacak düşük bir rakamda ortaya çıkıyor.

Hiç yorum yok: