Yapı Kredi World Card Limit Yükseltme - Kart Limiti Artırım Yolları

Yapı Kredi'nin kredi kartı olan World Card için limit artırma işlemleri değişik kanallarla yapılabiliyor. Doğrudan Yapı Kredi Bankası şubelerine müracaat ederek limit artırımı talebi yapılabileceği gibi, Yapı Kredi Telefon Bankacılığı veya Yapı Kredi İnternet şubesi aracılığıyla da kredi kartı limit arttırımı talebi yapılabiliyor. Banka her müşterisinin durumunu özel olarak ve yakından inceleyerek limit artırımı ve artırım tutarı konusunda karar veriyor. Bu konuda son sözü söyleyecek olan banka olmasına rağmen müşterinin gelir durumu, kart kullanım ve ödeme alışkanlıkları ve bankayla daha önceki ilişkileri limit artırma kararında önemli rol oynuyor. Gelir durumunda bir değişiklik varsa bu durumun belgelendirilmesi banka tarafından istenebiliyor. Türkiye'nin en bonkör kartı World Card mümkün olduğunca kart müşterilerinin taleplerini karşılamak ve onları her zaman memnun etmek prensibi ile hareket ederek limit artırım isteklerini inceliyor.

Kredi kartı kullananlar ya limitlerinin azlığından ya da yüksek limitlerine güvenerek düşüncesizce harcama yaptıklarından şikayet ederler. Kredi kartında düşük limit de bir dert, yüksek limit de bir derttir adeta. Kredi kartı yorumlarına ne zaman baksak öncelikle bu limit konusu gündeme gelir. Bu konuda yayın yapan web sitelerindeki yorumların genellikle kart limitinin düşüklüğü ve kart limitini artırma isteği yönünde olduğunu görüyoruz.

Kart limitinin yükselmesini isteyenler bu konuda kararın neye dayanarak verildiğini her zaman merak ederler ve anlamaya çalışırlar. Kısaca bahsetmek gerekirse kart limitine ve limit artırımına karar verilirken iki temel faktör rol oynuyor: Kredi kartı sahibinin gelir durumu ve gelirinde bir yükselme olup olmadığı ve kart sahibinin sicili. Kredi kartı borçlarının zamanında ödenmesi ya da en azından yasal takibe düşülmeden gecikmeli de olsa ödenmesi bankalarca önemli. Hiçbir banka tüm borcun tam zamanında ve eksiksiz ödenmesini talep etmiyor. Hatta bu onlar için iyi bir durum bile sayılmaz. Zamanında ödenen kredi kartı borcu banka tarafından faiz kaybı anlamına geliyor. Bu nedenle kredi kartı limit artırımında borcun kusursuz olarak ödeniyor olması kesin olarak aranan koşullardan biri değil. Bu yüzden kredi kartı limit değişikliği talebinde bulunmak isteyenlerin çekinmeden bankayla irtibata geçmelerini ve son durumlarını açıklıkla banka yetkililerine anlatmalarını tavsiye ediyoruz. Banka sizin hasmınız değil, iş yaptığınız ve karşılıklı menfaat ilişkiniz olan bir finans kurumu. Kişisel durumunuzla ilgili bankanın kararını etkileyeceğini düşündüğünüz ve bankanın fark edemeyeceği konular varsa bunları yetkililerle mutlaka paylaşın. Örneğin maaş ya da gelir durumuzun bankanın genel değerlendirmesiyle ulaşamayacağı ayrıntıları varsa bunu bankanızla paylaşın. Örneğin geliriniz düşük olsa bile kendi evinizde tek başına yaşayan bir emekli olabilirsiniz. Banka ise gelir durumunuzu incelerken masrafları çok olan, aile sahibi biri gibi sizi değerlendirebilir. Bu nedenle yaşam ve harcama alışkanlıklarınızı da banka yetkililerine mutlaka anlatmaya çalışın.

Hiç yorum yok: