Garanti Bonus Kredi Kartı Limit Artırımı Nasıl Yapılıyor

Seveni, kullananı, bedavası en bol kredi kartı Garanti Bonus Kart düzenlediği kampanyalarla en olumlu yorum alan kredi kartlarından biri olmayı sürdürüyor. Her kredi kartı kullanıcısı mutlaka bir Bonus Kart sahibi olmak istiyor, her Bonus Kart sahibi ise Bonus Kart'ın 'I Love Bonus' dedirten kampanyalarından maksimum düzeyde yararlanmayı arzuluyor. Bonus kredi kartı olanlar bu kartın imkanlarından ve avantajlarından daha fazla yararlanmak için sık sık şu soruyu soruyorlar: Bonus kredi kartımın limitini nasıl artırabilirim?

Bonus kredi kartı limitini artırmak için Garanti Bankası'nda kayıtlı cep telefonu numaranızdan ARTIR yazıp, KART NUMARASININ SON 6 HANESİ ve TALEP EDİLEN LİMİT tutarını aralarında birer boşluk bırakıp yazarak kısa mesaj olarak 3340'a göndermek yeterli. Limit artırım başvurusu Garanti Bankası'nın ATM'leri olan Paramatik'lerden de yapılabiliyor. Bunun için Paramatik'lerde asıl kartı kullanarak ekranda görülecek "LİMİT İŞLEMLERİ" menüsünden limit artırım talebi gerçekleştiriliyor. Bu menüden düzenli limit artışı onayı vermek de mümkün oluyor.

Limit artış talepleri geliş sırasına göre düzenli olarak ve en kısa zaman içinde değerlendirilip sonuçlandırılıyor. Limit artış talebinin sonucu 444 0 333 numaralı Alo Garanti hattına telefon ederek öğrenilebiliyor. Gelecek olan ekstreden de limitin artırılıp artırılmadığı takip edilebiliyor.

Bonus kredi kartının limitini yükseltmek aslında zor değil. Bonus Kart her zaman müşterilerinin dileklerini dikkate almaya ve onların isteklerini son noktasına kadar karşılamaya çalışıyor. Bu nedenle kart limitlerini artırmak isteyenlerin bu taleplerini bankaya iletirken çekingen olmamaları gerekiyor. Bonus Kart sahipleri Garanti Bankası'nın değer verdiği müşterileri ve banka her zaman onları memnun etme isteğiyle çalışıyor.

Peki genel olarak bankaların kart limiti arttırma konusundaki kararlarında neler etkili? Hangi kriterlere bakarak kart limiti belirleniyor? Bu soruların cevaplarını her kredi kartı kullanıcısı merak ediyor. Kuşkusuz kredi kartı limitinin belirlenmesinde ve limit yükseltme işleminde kart sahibinin geliri önemli bir kriter. Bu nedenle gelirdeki kanıtlanabilir artış kart limitini yükseltmek için kabul edilebilir bir etken. Ancak geliriniz sabit olsa bile bankayla o güne kadar süren ilişkinizin yapısı, bankanın size olan güveni de kart limitinin artırılmasında önem taşıyor. Kredi kartı limitinin artırılması için ekstre borçlarının kuruşu kuruşuna ödenmesi gerektiği yolunda inanışlar var. Aslında bu bir şehir efsanesinden başka birşey değil. Çünkü yasal takibe düşmediğiniz sürece kart borcunuzu tam olarak ödüyor olmanız limit artışında mutlaka aranan bir koşul değil. Kredi kartı borcunuzun iki tarafı da üzmeyecek bir şekilde bir ödeme temposunda ilerlemesi ve sonuçta bankanın sizin borcunuza sadık bir insan olduğu yönündeki inancını kaybetmemiş olması yeterli. Arada sırada ya da sürekli olarak yaşanan eksik ödemelerin banka tarafından faiz geliri elde etmek için istenen birşey olduğunu da söylemek mümkün. Ama bu borcunu zamanında ödeyenlerin itibarlarını düşürmüyor. Sadece borcu eksik ödeme ya da bazı düzensizliklerin olması banka tarafından özellikle limit artırımı konusunda çok üzerinde durulan bir konu olmuyor.

Kredi kartı limiti sizin belirlediğiniz gelir ile belirlendiği için eğer kira, faiz gibi ek gelirleriniz varsa bunları bankaya bildirmeyi unutmayın. Bu tür gelir sahibi olanların limit artırım talepleri daha kolaylıkla gerçekleşiyor. Ayrıca harcama alışkanlıklarınızı banka ile paylaşarak da limit artırımı halinde gerekli ödemeyi yapabileceğiniz konusunda onları ikna edebilirsiniz. Örneğin çocuğu olmayan ve kendi evinde oturan bir kişiyseniz aynı ücreti alan çocuklu ve kirada olan bir kişiye göre daha kolaylıkla kredi kartı borcu ödeme şansınız var. Kira masrafınız olmadığı için maaşınızın daha büyük kısmını harcama imkanınız olabilir, bu da kredi kartı limitinizi daha kolay artırmanızda etkili olabilir.

Hiç yorum yok: