Maaşını PTT'den Alan Emekliler 80 Yaşına Kadar Kredi Çekebiliyor

Maaşını PTT'den alan emekliler yaşadı. Çünkü diğer bankalarda genellikle 65 yaş olarak uygulanan kredi çekme yaş sınırı PTT'de 80 yaşa çıktı. PTT pek çok bankayla işbirliği yaparak ihtiyaç kredisi kampanyaları düzenliyor. Bunlardan biri de Aktif Bank. Şimdi PTT ile Aktif Bank işbirliği ile gerçekleştirilen emeklilere yönelik kredi kampanyasında yaş sınırı 80 olarak uygulanıyor. PTT'nin Aktif Bank'la birlikte sunduğu bu imkan düzenli gelir gösterebilmelerine rağmen yaşları nedeniyle kredi kullandırılmayan emeklilerin yüzünü güldürdü. 80 yaşına kadar kredi kampanyası çok iyi yorumlar alıyor ve maaşları PTT'ye yatan emeklilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Yaşları 80 ve daha küçük olan ve emekli maaşları PTT aracılığıyla ödenen emekliler PTT iş yerlerine gelerek kredi başvuru formunu dolduruyorlar. Kredi başvuruları PTT tarafından Aktif Bank'a iletiliyor. Banka tarafından başvuruları olumlu değerlendirilen emeklilerin kredileri kısa zamanda çıkıyor. Kredi başvurusu onaylanır onaylanmaz kredi tutarı yine PTT şubeleri aracılığıyla emekliye ödeniyor. Kredinin geri ödemeleri de PTT'te yapılıyor ve kredi taksitleri PTT veznelerine yatırılıyor.

Maaşını PTT‘den alan tüm Emekli Sandığı, Bağ-Kur ya da SSK emeklileri Türk Lirası cinsinden kredi kullanabiliyor. PTT ve Aktif Bank işbirliğiyle gerçekleştirilen Nakit İhtiyaç Kredisi kampanyasının faiz oranları % 1,14’e düşürüldü. Kredi Kullandırım Ücreti ise bütün vade ve tutarlar için sembolik bir tutarda 1 TL olarak uygulanıyor.

PTT ve Aktif Bank beraberliğiyle sürdürülen kampanyada uygulanan azami vade 72 ay. 60 ayı aşmayan diğer banka kredi kampanyalarıyla karşılaştırıldığında oldukça uzun bir vade. Kampanyada kullanılabilecek azami kredi tutarı ise tam 40.000 TL. En az 500 TL tutarında ihtiyaç kredisi için başvuru yapılabiliyor.

Kampanyada yaş sınırı 80 olarak belirlendi. Ancak burada küçük bir ayrıntı var. Kredi kullanan emeklinin yaşının ve vade süresinin toplamının 83 yılı geçmemesi gerekiyor. Örnek olarak 80 yaşındaki biri en fazla 3 yıl vadeli olarak kredi alabiliyor. Ancak 77 yaşında ya da daha küçük bir yaşta olan emekliler 72 aya kadar vadelerde kredi kullanabiliyorlar. Kredinin geri ödeme planı emeklinin maaş tarihlerine göre belirleniyor ve taksitler emekli maaşının alındığı tarihe göre düzenleniyor.

Hiç yorum yok: