240 Ay Vadeli Transfer Konut Kredisi Ziraat Bankası'nda

Bankalardan konut kredisi kullananlar iki şeyden şikayet ediyorlar. Bunlardan birincisi kullanılan konut kredisi faiz oranının şu andaki güncel faiz oranlarına göre daha yüksek kalması. Diğer bir şikayet konusu ise konut kredilerinin vadeleri. Bankalar genellikle 120 aya kadar vadelerle konut kredisi kullandırıyorlar. Konut kredisinin 60 ay civarındaki vadelerde kullanılmasını teşvik etmek için ise ellerinden geleni yapıyorlar. 180 ay ya da 240 ay gibi vadeleri bulmak ise hemen hemen mümkün olmuyor. Vadelerin kısa olması ve konut kredisi maliyetlerinin özellikle faizler nedeniyle yüksek olması kredi taksitlerinin tutarını da artırıyor. Bu da geri ödemeleri zorlaştırıyor. Tüm bu sorunlara karşı bankaların bulduğu yeni çözüm ise konut kredisi transferi kampanyası. Bankalar genellikle diğer bankalardaki konut kredisi borçlarını kendilerine aktararak müşteri kapmaya çalışıyorlar. ama burada da uygulanan yüksek komisyon oranları konut kredisi transferini cazip olmaktan çıkarıyor.

Konut kredileri alanında yaşanan tüm bu sorunlara karşı Ziraat Bankası harika bir çözüm üretti. Kendi deyimleriyle yılın transferini patlattı. Şimdi Ziraat Bankası'nda 240 aya varan vadelerle kullanılabilen, uzun vadenin yanısıra düşük faiz oranları sunan bir konut kredisi transferi kampanyası var. Üstelik dosya masrafı yok. Zİraat Transfer Konut Kredisi ile diğer bankalardaki konut kredisi borçları sorun olmaktan çıkıyor. Dosya masrafsız olarak sunulan krediyi kullananlar ödemelerini 240 aya varan vadelere yayabiliyorlar.

Kredinin faiz oranları ise % 0.60'dan başlıyor. 240 ay vadeli konut kredisi transferi için ise aylık 0.69 faiz oranı uygulanıyor. İstihbarat ve Haberleşme Komisyonunun olmadığı kredi kampanyasında Ekspertiz Komisyonu 300 TL, İpotek Tesis Ücreti 200 TL, İpotek Fek Ücreti 250 TL olarak uygulanıyor. Krediyi kullananlar 100.000 TL kredi için yıllık olarak ortalama 81 TL civarında Hayat Sigortası primi ödüyorlar. 100 metrekare konut için 1 yıllık peşin ödemeli DASK prim tutarı ise 45 TL. Konut Sigortası yıllık bedeli ise 100.000 TL değerindeki bir konut için ortalama 155 TL civarında gerçekleşiyor. Tutarlar konutun bulunduğu yere değişim gösterebiliyor. Tüm bu tutarlarla birlikte yıllık maliyet oranı oldukça düşük seviyelerde gerçekleşiyor. Örneğin 100.000 TL 120 ay vadeli konut kredisi için yıllık maliyet oranı % 7.80 gibi oldukça cazip seviyelerde oluşuyor.

Ziraat Transfer Konut Kredisi başvurusu bankanın şubelerinden ve internet şubesinden yapılabiliyor.

Hiç yorum yok: