İş Bankası Emekli Kredisi 1.60 Faiz 60 Ay Vade ile

İş Bankası emeklilere yönelik sürdürdüğü avantajlı kredi kampanyalarıyla dikkatleri üzerinde topluyor. Maaş alma tarih aralıklarına göre ayda 1 geri ödemeli ya da 3 ayda 1 geri ödemeli olarak düzenlenebilen geri ödeme planlarına sahip İş Bankası Emekli Kredisi emekliler arasında memnuniyetle karşılanıyor. Aylık % 1.60 faiz oranı ve asgari 385 TL olmak üzere alınan kredi tutarının % 4'ü oranında tahsis ücretiyle kullandırılan kredide maksimum vade ise 60 ay olarak uygulanıyor. Uzun vadeli ve düşük maliyetli kredi arayanlar için birebir olan İş Bankası Emekli Kredisi'nin sağladığı bir diğer avantaj ise hayat sigortası yaptırmanın tercihe bağlı olması. Krediyi kullanan emeklilerden mutlaka hayat sigortası yaptırmaları talep edilmiyor. Hayat sigortası yapılmasını talep edenler için uygulanan asgari sigorta maliyeti ise kredi bedelinin % 0.75'i civarında gerçekleşiyor.

İş Bankası Emekli Kredisi faiz, kredi kullandırım ücreti gibi tüm bedeller toplandığında yıllık % 26 civarında bir maliyet oluşturuyor. Kredi geri ödemelerinde gecikme olması durumunda kredi gecikme bildirim bedeli mektup ücreti olarak 15 TL alınıyor.

İş Bankası Emekli Kredisi Emekli Sandığı, SSK ya da Bağ-Kur fark etmeksizin tüm SGK emeklileri tarafından kullanılabiliyor. Kredi geri ödemeleri maaşın ayda bir ya da üç ayda bir alınmasına göre düzenlenebiliyor. Kredi başvuru belgesinin doldurulmasıyla başvuru gerçekleşiyor. İş Bankası ihtiyaç kredisi başvurularında kimlik belgesi, gelir belgesi ve ikametgah belgesi ya da fatura isteniyor. Emekli kredisi için ise emekli tanıtım kartı ve emekli aylığının kaydedildiği hesaba ait banka hesap cüzdanı talep ediliyor. İş Bankası emekli Kredisi 60 aya kadar istenen vadelerde kullanılabiliyor.

Hiç yorum yok: