Akbank Artı Para Nasıl İşliyor? İnternetten Başvuru Var mı?

Acil nakit ihtiyacı olanların şimdi Akbank'ta artı paraları var. Akbank müşterisi olmayanlar bile Artı Para'ya başvurabiliyorlar. Artı Para ile 7 gün 24 saat nakit ihtiyacını karşılamak mümkün. Akbank'ın kredili mevduat hesabı olan Artı Para hesapta para yokken bile nakit çekme imkanı sağlayan bir hesap türü. Artı Para için nakit tutarın kullanıldığı günler süresince faiz ödemesi sözkonusu oluyor. Hesaba para yatırıldığında Artı Para borç tutarı otomatik olarak kapatılıyor, Artı Para borcunu nakit olarak Akbank şubelerinin veznelerine ya da ATM'lere yatırarak ödemek de mümkün.

Akbank Artı Para başvurusu internet üzerinden yapılabiliyor. Bunun için Akbank'ın web sitesini ziyaret etmek yeterli. TC kimlik numarasını ve cep telefonunu yazarak kısa başvuru formunu Akbank'a internet üzerinden gönderenler Artı Para başvurusu yapmış oluyorlar. Artı Para başvurusunun ardından başvuruya banka tarafından verilen yanıt hemen cep telefonuna geliyor.

Artı Para hesabı açtıranlar aslında bir vadesiz mevduat hesabı açtırmış oluyorlar. Ancak bu vadesiz hesaba bir kredi limiti tanımlanıyor. Banka tarafından belirlenen bu kredi limiti dahilinde istenilen tutarda nakit çekimi yapılabiliyor. ATM'lerin yanısıra Akbank şubelerinin veznelerinden de Artı Para çekmek mümkün. Şu an için Artı Para nakit çekimlerinde uygulanan faiz oranı aylık % 2.12 olarak gerçekleşiyor. Buna göre örnek olarak bir gün için 100 TL Artı Para kullananlar 8 kuruş faiz + vergi öderken, faiz + vergi tutarı 7 gün için 58 kuruş, 30 gün için ise 2 Lira 55 kuruş olarak gerçekleşiyor.

Akbank Artı Para başvurusu için nüfus cüzdanı, gelir belgesi ve yerleşim belgesi istenebiliyor. Artı Para için tanımlanan kredi limiti ile otomatik ödeme talimatı verilerek düzenli fatura ve diğer ödemeler de gerçekleştirilebiliyor.

Hiç yorum yok: