Garanti Bankası Vadeli Altın Hesabı ile Faiz Getirisi

Garanti Bankası Vadeli Altın Hesabı ile güvenli bir yatırım, altının değer artışından kazanılabilecek getirinin yanısıra faiz getirisi de sunuyor. Hesap ile altın birikim ve yatırımları güvenle hesapta değerlenmekle kalmıyor, altın cinsinden faiz kazandırıyor. Bu nedenle bu hesaba Altın Yumurtlayan Hesap da deniliyor. 365 ya da 366 gün için açılabilen ve yıllık vadeli olması gereken Garanti Vadeli Altın Hesabı yıllık brüt % 0.80 faiz kazandırıyor. Altının muhtemel değer artışını da düşündüğümüzde altın hesabı için küçümsenecek bir getiri değil. Bu faiz oranından yararlanabilmek için en az 100 gram altın yatırımı yapmak ve minimum bu tutarda hesap açmak gerekiyor. Sadece yıllık vadeli olarak açılabilen Garanti Bankası Vadeli altın hesabı 100 gr altın üzeri tutarlar için geçerli.

Vadeli Altın Hesabı Garanti şubelerinden açılabildiği gibi bankanın İnternet Şubesinden ve 444 0 333 numaralı Alo Garanti telefon Bankacılığı üzerinden de altın hesabı açmak mümkün.

Öte yandan Altın Salısı günleri de devam ediyor. Altın Salısı uygulaması kapsamında Garanti şubelerine götürülen fiziksel altınlarla oluşan gram altın birikimini, Garanti Vadesiz Altın hesabındaki gram altınları ya da TL ve diğer döviz cinslerinde açılmış mevduat hesaplarındaki tutarları Vadeli Altın Hesabı'na aktararak değerlendirme imkanı da var.

Garanti Vadeli Altın Hesabı altın fiyatının muhtemel artışlarından kazandırdığı gibi aynı zamanda altının faiz getirisinden faydalanılmış olunuyor. bir kez daha hatırlatmakta yarar var; Vadeli Altın Hesabı açmak için alt limit 100 gram altın ve hesap minimum 12 ay vadeli olarak açılıyor. Diğer tüm mevduat hesaplarında olduğu gibi Vadeli Altın Hesabındaki tutarın 100.000 TL'ye kadar olan kısmı devlet güvencesinde ve Tasarruf Mevduatı Sigortası ile korunuyor. Diğer mevduat hesaplarında olduğu gibi kazanılan faiz tutarının % 15'i stopaj olarak kesiliyor. Diğer vadeli mevduat hesaplarındaki gibi Vadeli Mevduat Hesabı için de işletim ücreti ya da yıllık aidat, üyelik ücreti gibi hiçbir ücret ödenmiyor.

Hiç yorum yok: