Bank Asya Kredi Kartı Ücretleri ve Aylık Oranları

Katılım bankaları kredi kartı ve mevduat hesaplarından yıllık ücret almıyordu. Ancak Bank Asya'da bu gelenek bozuldu. Yine de Bank Asya kredi kartlarının yıllık ücretleri diğer bankalarla karşılaştırıldığında nispeten kabul edilebilir düzeylerde. Temmuz ayı itibarıyla AsyaCard Classic, AsyaCard Gold ve AsyaCard DIT yıllık kart ücretleri asıl kartlar için 30 TL olarak uygulanırken, ek kartlar için 15 TL ücret talep ediliyor. AsyaCard Platinum sahipleri ise asıl kart için yıllık 50 TL, ek kartlar için yıllık 25 TL üyelik aidatı ödüyorlar. Tuskon Kart ve AsyaCard Business için ise herhangi bir ücret talep edilmiyor.

3 Haziran tarihinden itibaren kredi kartı borcu ödemelerinden de ücret alınmaya başlandı. Bank Asya kredi kartı sahipleri dönem borçları için Bank Asya şubelerinden ödeme yaptıkları takdirde her işlem için 1 TL işlem ücreti alınıyor. Bank Asya kredi kartı borçlarının geç ödenmesi halinde aylık % 2.12 tutarında kar payı oranı uyguluyor. Uzun bir süredir kredi kartı kayıp ve çalıntı yenilemelerinde 10 TL kart yenileme ücreti alınıyor. E-ekstre yerine posta ile ekstre almak isteyenler, ekstre başına 1,5 TL ücret ödüyorlar. PTT Online merkezleri ve Banka Asya POS ödeme noktaları kanalı ile yapılan kredi kartı borç ödemeleri için işlem başına 2,50 TL alınıyor. Gecikme bildirim ücreti ise 3 TL olarak uygulanıyor.

Kredi kartıyla otomatik fatura ödemesi için talimat verilmesi durumunda ve Bank Asya işlem kanallarından yapılan talimatsız fatura ödemelerinde fatura başına % 1,3 işlem ücreti sözkonusu. Turkcell, Avea ve Vodafone cep telefonu faturaları ise herhangi bir ücret alınmadan ödenebiliyor.

Paksit işlemlerinden harcama tutarının %1'i oranında işlem ücreti alınırken, kredi kartı ödemesi yapılan il ya da ilçede Bank Asya şubesi yoksa 2,50 TL işlem ücreti uygulanıyor.

Hiç yorum yok: