Yüksek Faiz Veren Vadeli Altın Hesabı Denizbank Şubelerinde

Denizbank Vadeli Altın Hesabı kazandırıyor. Yıllık olarak % 2,5 faiz veren Denizbank Vadeli Altın Hesabı açanlar hem altındaki muhtemel değer artışından yararlanıyor, hem de yüksek faiz getirisi elde ediyorlar. Altının kendisinde yaşanabileek değer kazanları da düşünüldüğünde ekstra % 2,5 faiz getirisi oldukça iyi bir getiri olarak düşünülebilir. Bugüne kadar bankalar vadeli altın hesabı açıyorlardı ve faiz getirisi verenler de vardı ancak ilk kez faiz getirisi bu kadar doyurucu ve faiz oranı kamuoyu ile paylaşılıyor. Katılım bankalarının bazılarında da altın katılım hesaplarına getiri sağlanıyor ancak net bir rakam söylenmiyor. Bu nedenle Denizbank'ın koşulları açık olan ve yüksek getiri sağlayan Vadeli Altın Hesabı yatırımcılar ve vatandaşlar arasında birden ilgi uyandıran bir seçenek oldu.

Denizbank Vadeli Altın Hesabı 1 ay ya da 3 ay vadeli olarak açılabildiği gibi 1 günden 400 güne kadar istenen vadelerde kırık vadeli olarak da açılabiliyor. Denizbank Vadeli Altın Hesabı en az 10 gram olarak açılabiliyor. Altın hesabına ilk açılıştan sonra 1 gram ve katları olacak şekilde yatırım yapılabiliyor. 1 yıl ve üzerindeki vadelerde % 2,5 faiz getirisi elde ediliyor. 10 gramdan 5 kg altına kadar aynı faiz getirisini elde etmek mümkün oluyor.

Altın hesabında fiziki altın değil, altının gram altın değeri baz alınıyor. Maddi olarak elle tutulan altın alınmıyor, verilmiyor. Altının gram tutarı hesaba işleniyor. Altın hesabı açılışında ve hesaba altın yatırılışında ve altın çekilişinde o günkü gram altın alım ve satış değerleri üzerinden işlem yapılıyor. Hesaba maddi olarak altın değil, satın alınan altının para karşılığı yatırılıyor ve hesaptan maddi olarak elle tutulan altın değil çekilen altının gram tutarının parasal değeri çekiliyor. Yani işlemlerde altın değil para kullanılıyor.

Altın hesapları tıpkı bankalardaki diğer mevduat hesapları gibi devlet güvencesi altında. Bankalardaki altın hesaplarının 100.000 TL'ye kadar olan kısımları devlet koruması altında ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından mevduat güvencesi altında değerlendirilerek korunuyor. Altın hesabı aynı zamanda yüksek alım satım farklarından, işçilik ücretlerinden ve muhtemel çalınma veya kaybolma riskinden koruması açısından da akıllı bir yatırım olarak değerlendiriliyor. Denizbank Vadeli Altın Hesabı Denizban şubelerinden açılabildiği gibi açıkDeniz İnternet Bankacılığı aracılığıyla da vadeli altın hesabı açmak mümkün oluyor. Altın yatırımlarına güvenceli yüksek getiri arayanlar Denizbank Vadeli Altın Hesabı açarak hem altının yükselişinden kazanıyorlar, hem de yüksek faiz getirisi elde ediyorlar.

Hiç yorum yok: