Kredi Kartıyla Altın Biriktirmek Finansbank'ta Tek Talimatla Çok Kolay

Altın biriktirmek isteyenler için Finansbank'ta yepyeni bir fırsat var: Kredi kartına talimat vererek altın biriktirmek. Şimdi Finansbank kredi kartı olanlar bankaya verecekleri talimatla düzenli aralıklarla kredi kartlarını kullanarak gram altın satın alabiliyorlar. Fiziksel altının sözkonusu olmadığı sistemde her ay o günkü fiyatlar üzerinden gram altın karşılığı tutar Finansbank'ta açılan Altın Biriktiren Hesaba yatırılıyor. Böylece düzenli altın tasarrufu yapmak mümkün oluyor. Hesapta biriken altın tutarı istenildiği zaman hesap kapatılarak paraya dönüştürülebiliyor ve hesaptan çekilebiliyor. Bunun için otomatik ödeme talimatının iptal edilmesi gerekiyor.

En az kaç gram altın için düzenli alım talimatı verebilirim? En az yarım gram (0,5 gram) altın için kredi kartına düzenli alım talimatı verilebiliyor. Her ay belirtilen tutardaki altın kredi kartı ile ödemesi yapılarak satın alınıp altın hesabına aktarılıyor. En az yarım gram altın için, en fazla ise 100 gram altın için düzenli alım talimatı verilebiliyor. Böylece her ay talimat verilen gram tutarında altın açılan altın hesabına eklenmiş oluyor.

Satın alınan altın için ödemeyi nasıl yapacağım? Kredi kartı ile alım yapıldığı için alınan altın tutarının parasal karşılığı her ay o ayın kredi kartı ekstresine yatırılıyor. Diğer kredi kartı harcamalarının arasında kredi kartı ekstresindeki harcama listesinde gözükecek olan çekim tutarı o ayın son ödeme tarihine kadar diğer kredi kartı borçlarıyla birlikte Finansbank'a ödeniyor. Bu yönüyle düzenli altın alım talimatıyla altın alımının diğer kredi kartı harcamalarından herhangi bir farkı yok. Otomatik olarak gerçekleşen alım sonrası kredi kartında oluşan borç tutarı kredi kartı ekstresine yansıtılıyor ve borç durumu oradan izlenebiliyor.

Ne kadar altın sahibi olduğumu nasıl izlerim? Her ay otomatik olarak alınan gram altınlar Finansbank'ın vadesiz altın hesabına işleniyor. Müşteriye açılan altın hesabındaki hareketler takip edilerek altın birikiminde gelinen son nokta öğrenilebiliyor. Müşteri dilerse altın hesabı için açılan altın hesabı cüzdanına tüm işlemleri işleterek elinde bulunan cüzdan üzerinden de hesap hareketlerini izleyebiliyor. Ayrıca 0850 222 0 900 numaralı Finansbank Telefon Bankacılığını arayarak hesaptaki son altın miktarını öğrenmek mümkün oluyor.

Kredi karı dışında otomatik altın alımı için talimat verilemiyor mu? Kredi kartı dışında vadesiz mevduat hesabı kullanılarak da düzenli altın alımı talimatı verilebiliyor. Bu durumda her ay talimat verilen vadesiz hesaptan talimat verilen tutar otomatik olarak çekilerek gram altın satın alınıp altın hesabına işleniyor.

Elime toplu para geçti ya da aralarda istediğim tutarda altın satın almak istiyorum, ne yapmalıyım? Otomatik ödeme dışında istenirse istenilen tutarda ve istenilen zamanda gram altın alımı alınarak hesaba yatırılabiliyor. Örneğin her ay 1 gram altın alım talimatı veren bir hesap sahibi istediği herhangi bir tarihte bir seferliğine 5 gram altın alarak hesaba işletebiliyor. ara ödemelerle en az 1 gram altın alınabiliyor.

En az ne kadar süreyle otomatik alım talimatı vermeliyim? En az 5 yıl, en fazla ise 10 yıl için otomatik altın alım talimatı veriliyor.

Finansbank Altın Biriktiren Hesap nasıl açılır? "Altın" yazıp 2273'e SMS göndererek Altın Biriktiren Hesap açmak mümkün. Bunun dışında Finansbank şubelerinden ve 0850 222 0 900 numaralı Finansbank Telefon Bankacılığı aranarak da altın hesabı açılıyor.

Hiç yorum yok: