ÖSYM Sınav Ücretini Kredi Kartı ile Ödeme Dönemi Başladı

ÖSYM'den yapılan son açıklamaya göre ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara katılmak için ödenen sınav ücretleri artık kredi kartı kullanılarak ödenebilecek. Kredi kartı ile ödeme döneminin başlamasıyla sınav ücretlerini yatırmak için banka şubelerine gitmeye gerek kalmayacak. ÖSYM Başkanlığı'nın web sitesinde hayata geçirilen yeni sistem ile siteyi ziyaret eden adaylar gerekli adımları takip ederek sınav başvuru ücretlerini kredi kartı ile gerçekleştirebilecek. Sistemin güvenli bir şekilde oluşturulduğu, bu nedenle hiçbir endişe duymadan kredi kartının ödemede kullanılabileceği belirtildi. Böylece ÖSYM sınavları öncesi yaşanan bankaya gitme zorunluluğu ortadan kalkmış oldu. Adaylar herhangi bir sıkıntı yaşamadan, kuyruklarda beklemeden sınav ücreti ödemelerini internet üzerinden yapabilecekler.

İnternetten ödeme gerçekleştirmek isteyen adayların ÖSYM'nin resmi web sitesini ziyaret etmeleri ve orada gösterilen adımları izlemeleri gerekiyor. Sitede buluna Ödemeler adımından gerekli adımlar izlenerek sınav ücreti yatırma işlemi kredi kartı aracılığıyla yapılabiliyor. En yüksek düzeyde güvenlik önlemlerinin alındığı sitede tüm bankaların kredi kartlarıyla ödeme yapılabilecek.

Sınav ücretinin yatırılmasının ardından sınav başvuru işlemleri bir ÖSYM sınav başvuru merkezine giderek yapılabileceği gibi ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Sınav başvurusunda izlenecek adımlarla ilgili bilgiler sınav kılavuzlarında yer alıyor. Sınav başvuru sürecinin değiştirilmediği yeni uygulamada ödeme yolları arasına internetten kredi kartı kullanılması eklendi. Uygulama ile sınav ücretinin ödenmesi sırasında yaşanan sıkıntıların, iş ve zaman kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.

2013 yılında ÖSYM tarafından yapılacak olan ve planlaması yapılmış önemli sınavlar arasında ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi, ÖMSS Özürlü Memur Seçme Sınavı, KPSS Kamu Personel Seçme Sınavı, ALES Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı, YDS Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, DGS Dikey Geçiş Sınavı, YDUS Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı, ALS Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı bulunuyor.

Hiç yorum yok: