TEB Konut İpoteği Karşılığı Arsa Kredisi Kullandırıyor

Her ihtiyaca yönelik pratik kredi çözümleri üretmesiyle tanıdığımız Türk Ekonomi Bankası - TEB arsa yatırımı için para arayanları da düşünüyor. Bir arsa satın almak isteyen ancak yeterli nakit birikimi olmayan ya da kredi kullanarak arsa alımını daha cazip ve planlarına uygun bulanlar için kolaylıkla kullanılabilen Arsa Kredisi ürününü geliştirdi. TEB'den arsa kredisi kullanmak için tek bir koşul var. Bir evinizin olması ve evinizi teminat olarak göstermeniz. Teminat olarak gösterilen gayrimenkul üzerine konut ipoteği oluşturulması koşuluyla evin ekspertiz değerinin % 60'ına kadar arsa kredi kullanmak kolayca mümkün oluyor. TEB Arsa Kredisi değişmeyen faiz oranlarıyla, sabit taksitli olarak kullanılabiliyor. Kredinin vadesi maksimum 60 ay. Böylece 5 yıl sürecek küçük taksit ödemeleriyle almayı düşündüğünüz arsaya kolaylıkla sahip olabilir ve hayalinizdeki arsa yatırımını hemen yapabilirsiniz.

TEB Arsa Kredisi için başvurularda prosedür çok hızlı ve pratik şekilde işliyor. Bankaya giderek evinizi ipotek ettirip arsa kredisi kullanmak istediğinizi söylüyorsunuz. Banka tarafından ipotek edilecek evin değeri araştırılıyor. Bu konuda bir ekspertiz raporu hazırlanıyor ve konutun değeri belirleniyor. Uzmanlar tarafından hazırlanan bu raporda bildirilen değer konutun ekspertiz değeri anlamına geliyor. Konutun ekpertiz değerinin % 60'ına kadar kredi arsa alımında kullanılmak üzere başvuru sahibine veriliyor. Arsa kredisi için banka tarafından gerekli görülmedikçe kefil gösterilmesi istenmiyor.

Arsa Kredisi başvurusunda istenen belgeler ise kimlik belgesi fotokopisi (nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi), gelir belgesi ve ipotek alınacak konuta ait tapunun fotokopisinden oluşuyor. Konutun kat irtifakı ya da kat mülkiyetinin tesis edilmiş olması gerekiyor. Arsa kredisi başvuruları TEB şubelerine şahsen giderek yapılabiliyor. Arsayı iyi bir yatırım olarak görenler ya da arsa üzerine bir inşaat projesine başlamayı düşünenler için TEB Arsa Kredisi mükemmel bir kredi çözümü oluşturuyor.

Hiç yorum yok: