1 Yıl Vadeli Garanti Altın Hesabı Yıllık 0.80 Faiz Kazandırıyor

Garanti Bankası Vadeli Altın Hesabı hem altının muhtemel değer artışıyla, hem de yıllık faiz getirisiyle kazandırıyor. Garanti Bankası'nda Vadeli Altın Hesabı açtıranlar yıllık % 0.80 faiz getirisi elde ediyorlar. Altın fiyatlarının artması ihtimali de düşünüldüğünde oldukça yüksek bir kazanç anlamına gelen bu getiriden yararlanmak için en az 12 ay vadeli olarak 100 gram ve üstünde altınla hesap açmak gerekiyor. Faiz geliri yıllık olarak (365 - 366 gün vadeli) açılan hesaplarla elde ediliyor. Faiz gelirinden yararlanmak için en az 100 gr tutarında altınla hesap açmak gerekli.

Garanti Bankası Vadeli Altın Hesabı açtırmak için Garanti şubelerine uğramak yeterli. Aynı zamanda Garanti Bankası'nın İnternet Şubesi ve 444 0 333 Alo Garanti'den Altın Hesabına ulaşmak ve işlem yapmak mümkün oluyor. Garanti Bankası'nın Altın Salısı kampanyası kapsamında toplanan altınların ekspertler tarafından belirlenen gram değerlerini Vadeli altın Hesabı'na yatırmak da mümkün.

Altın Hesabı ile fiziksel altın değil, altının gram değeri üzerinden para yatırımı yapmak mümkün oluyor. Bankaya yatırılan altın, elle tutulan altın olarak saklanmıyor ya da bu anlama gelmiyor. Hesapta altının gram değeri karşılığı olarak birikim yapılmış oluyor. Örneğin 83 TL banka satış gram fiyatıyla 10 gram altın ile hesap açılışı yapmanız halinde o gün için 830 TL birikim yapmış oluyorsunuz. İlerleyen günlerde gram altın değerinin banka alış fiyatının 85 TL'ye çıktığını varsayarsak sizin 10 gram altın yatırımınızın değeri 850 TL olmuş oluyor. O gün altınlarınızı satmak isterseniz 20 TL kazanç elde etmiş oluyorsunuz. altın hesabından gram altın çekmek ya da hesabı kapatmak isterseniz size fiziksel altın değil, o günkü değeri üzerinden gram altının parasal karşılığı ödeniyor. Altın hesaplarının altın fiyatlarındaki artışın yanında, düşüşünden de etkilendiğini hatırlatmakta yarar var. Altın fiyatlarının düşmesi halinde sizin altın yatırımınızın değeri de azalmış oluyor.

Bankalarda açılan altın hesapları mevduat hesabı hükmünde işlem görüyor. Bilindiği gibi mevduat hesapları 100.000 TL'ye kadar devlet garantisi altında. 100.000 TL'ye kadar olan altın hesapları ya da bunun üzerinde olan hesapların 100.000 TL'ye kadar olan kısımları da aynı koruma altında. Bu yönden altın hesabı açmak konusunda endişe duymaya hiç gerek yok.

Hiç yorum yok: