Akbank Esnaf Kredisi ile Paran Olduğunda Öde

Akbank Olduğunda Öde Kredisi esnaf kredileri alanında devrim niteliğinde bir ilke imza atıyor. Akbank'tan kredi kullanan esnaf kredi geri ödemelerini kendi istediği zamanında ve kendisinin belirlediği tutarlarda yapıyor. Kazancı iyi olduğunda taksit ödemesini fazla yapıyor, kazancı az olduğu zaman az taksit ödüyor. Bir yıllık zaman dilimi içindeki taksit ödeme zamanı ve miktarı tamamen esnaf tarafından ayarlanıyor. TL spot kredi olarak kullanılabilen yeni Akbank Esnaf Kredisi maksimum 12 ay vadeli olarak alınabiliyor. Kredi faiz ödemeleri üç ayda bir hesaplanıp yapılırken, anapara geri ödemelerinin zamanı ve miktarı vade süresince esnaf tarafından belirleniyor. Böylece esnaf işler iyiyken çok, işler kötüyken az ödeme yaparak kullandığı kredinin geri ödemelerini rahatça gerçekleştiriyor. Erken kapama yapmak isteyen esnaftan anapara için herhangi bir erken kapama komisyonu alınmıyor.

Çoğu sektörde işlerin dönemsel olduğu ve aylara ya da mevsimlere göre kazançlarda değişiklik olduğunu iş dünyasında bilmeyen yok. aynı durum esnaf için de geçerli. Dönemsel etkiler ya da esnafın tamamen kendisinden, yatırım planlarından ya da çevresel faktörlerden kaynaklanan durumlar gelir açısından dengesizlikler yaratabiliyor. Esnafın geliri dönemlere göre artabiliyor ya da azalabiliyor. Esnafın önündeki bu belirsizlik ya da kazancında olabilecek düşüşlerin gözle görülür olması esnafı sabit taksitli kredi kullanmak konusunda tereddüde düşürüyor. Kazançlarındaki değişiklik nedeniyle her zaman aynı taksit tutarını ödemesi çoğu zaman mümkün olmuyor.

Tüm bu durumların farkında olan Akbank yeni geliştirdiği ödeme sistemi ve anlayışıyla esnafın istekleri doğrultusunda yepyeni bir kredi geri ödeme yapısı oluşturdu. Olduğunda Öde adı verilen sistemle kredi kullanan esnaf taksit ödemelerinin zamanını ve tutarını kendisi belirliyor. Akbank'ın esnafın talepleri doğrultunda gerçekleştirdiği bu yenilik şimdiden olumlu yorumlar almaya başladı. Bayram sonrası büyük ilgi görmesi beklenen Olduğunda Öde Esnaf Kredisi esnafın taleplerini gerçek anlamda karşılayan bir yapıya sahip. Sistem ile esnaf vade süresince taksit ödemelerini tamamen kendisi ayarlıyor. Ne zaman ve ne kadar ödeme yapılacağı esnaf tarafından belirleniyor. Kampanya kapsamında taksit ödemeleri esnek olacak şekilde 12 ay vadeye kadar Esnaf Kredisi kullanmak mümkün oluyor.

Hiç yorum yok: