Garanti ATM'leri Paramatik'lerde İşlem Ücretleri ve Günlük Çekim Limiti

Garanti Bankası'nın yedi gün 24 saat hizmet veren ATM'leri olan Paramatiklerde akla gelebilecek hemen hemen tüm bankacılık işlemini sıra beklemeden, şube aramadan ve yorulmadan birkaç saniye içinde gerçekleştirmek mümkün. Garanti ATM'leri Paramatikler yurdun dört bir yanında banka kapalı olsa dahi hizmet veriyor. Paramatik ile cumartesi, pazar günleri, resmi tatiller ve mesai saatleri dışında da işlem yapmak mümkün.



Paramatiklerde en son uygulanan günlük para çekme limiti 1.500 TL. Her gün 1.500 TL'ye kadar Paramatikler kullanılarak çekim yapılabiliyor. Gün içinde yapılan para çekme işlem sayısı ne olursa olsun toplamda en fazla 1.500 TL'ye kadar çekim yapılabiliyor. 1.500 TL'nin üzerinde her müşteriye komisyona tabi olarak 1.000 TL ek para çekim limiti tanınıyor. Ek tutar çekimlerinde uygulanan komisyon oranı ise en az 2,5 TL olmak üzere çekilen ek tutarın % 1.25'i seviyesinde hesaplanıyor. Nakit çekim işlemi mevduat hesabından yapılabildiği gibi kredi kartından nakit avans şeklinde de gerçekleştirilebiliyor. Paramatik'lerde para yatırmak için ise herhangi bir sınır yok. Paramatiklere para yatırıldığı anda hesaba geçiyor. Kredi kartı ödemelerinin Paramamtik kullanılarak yapılması halinde para yatırıma işlemi yapıldığı anda kart borcuna ödeme yapılmış oluyor. Paramatik'lerle fatura ödemesi yapmak da mümkün. Fatura ödemelerinde 100 TL'ye kadar olan tutarlarda 1 TL, 100 TL'nin üzerindeki tutarlarda % 1.25 işlem ücreti alınıyor. İşlemlerin anında gerçekleştiği Garanti Paramatik'lerinde makine parayı otomatik olarak tanıyor ve yatırılacak tutarı yazmaya gerek kalmaksızın para yatırma bölümüne konulan tutar Paramatik tarafından anında tanımlanarak ekrana yansıtılıyor.

Garanti Paramatiklerde yapılan işlemlere göre uygulanan en son ücretler şu seviyelerde:

Kartla başkasının hesabına havale gönderme 4.00 TL
Kartla başkasının hesabına para yatırma 4.00 TL
Kartsız olarak başkasının hesabına para yatırma 5.00 TL
Kartla hızlı EFT yapma 5.00 TL
Kartla makbuz yazdırma işlemleri 0.70 TL (son bakiye, hesap hareketleri gibi bilgileri kağıda bastırarak makbuz fişi alma)
Kartla CepBank para gönderme işlemi 1.25 TL
Kartla ortak ATM'lerden para çekme 5.00 TL
Kartla ortak ATM'lerden bakiye sorgulama 1.00 TL
Kartla geç EFT (16:00 - 17:15 arasında gerçekleştirilen EFT işlemleri) 7.00 TL
Kart kullanmadan bankasız havale ile para gönderme işlemi 9.00 TL

Hiç yorum yok: