ING Bank Turuncu Hesap Faiz Oranları

ING Bank Turuncu Hesap yüksek faiz oranları ile dikkat çeken bir mevduat hesabı. Vadeli gibi kazandıran, üstelik vadeli hesaptan daha yüksek faiz veren Turuncu Hesap gecelik faiz ile kazandıran bir vadesiz hesap türü. Böylece Turuncu Hesap açtıranlar vadenin dolmasını beklemeden günlük olarak faiz geliri elde edebiliyorlar. Vadeli hesaplarda vade dolmadan para çekilmesi durumunda genellikle vade bozulmuş ve o ana kadar kazanılan faiz tutarı kaybedilmiş oluyor. Oysa Turuncu Hesap'ta böyle bir sorun yok. Vade derdi olmadan gecelik faiz kazandıran Turuncu Hesap'tan istenilen her an para çekilebiliyor, faiz kaybı ve vade bozulması gibi dertler yaşanmıyor. Turuncu Hesaba para yatırmak için vade gününün beklenmesi gibi bir zorunluluk da yok. İstenildiği anda Turuncu Hesaba para yatırılabiliyor. Yatırılan para o geceden itibaren günlük olarak faiz getirisi sağlamaya başlıyor.

ING Bank yeni Turuncu Hesap açtıranlar için 'Hoşgeldin Faizi' uyguluyor. Hesap açıldığı anda bakiye tutarı ne olursa olsun Hoşgeldin Faizi işlemeye başlıyor. 30 gün boyunca Hoşgeldin Faizi kazanılıyor. Şu anda uygulanan Hoşgeldin Faizi oranı % 8. Bu faiz oranı 100.000 TL'ye kadar tutarlar için geçerli. Hesabın tutarı 100.000 Liranın üzerindeyse 100.000 TL'ye kadar olan kısım için % 8 Hoşgeldin Faizi uygulanıyor, kalan kısım için ise buguünlerde % 5.5 faiz oranı sözkonusu.

30 günlük süreden sonra devam eden hesaplara ise 50.000 TL'ye kadar % 7, 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki tutarlarda % 7.5, 100.000 TL'nin üzerindeki tutarlarda % 5.5 faiz uygulanıyor. Sözkonusu faiz yıllık brüt faiz oranı. Bu yıllık brüt faiz oranı üzerinden günlük olarak faiz geliri hesaplanıyor ve hesaplara işleniyor. Hoşgeldin Faizi 100.000 TL'ye kadar olan tutarlar için uygulanıyor. 100.000 TL'nin üzerindeki kısma ise yine piyasaya göre yüksek olan bir faiz oranı uygulanıyor. Örneğin 105.000 TL tutarında bir Turuncu Hesap sözkonusu ise 100.000 TL'ye kadar olan kısım için % 8 faiz oranı uygulanırken, bu kısmı aşan 5.000 TL için şu an için % 5.5 oranında faiz oranı işliyor.

Hiç yorum yok: