Ziraat Bankası Nakit Avans 12 Ay Taksitle Çekiliyor

Ziraat Bankası taksitli nakit avans uygulamasından yararlanmak isteyenler herhangi bir başvuru ya da onay gerekmeden kredi kartlarından nakit avans çekebiliyorlar. Çekilen nakit avans 12 aya varan vadelerle geri ödeniyor. 5 taksite kadar faiz uygulanmıyor, sadece işlem parası kesiliyor. İşlem ücreti kullanılan nakit avans miktarının % 5'i civarında uygulanıyor. Örneğin 1.000 TL taksitli nakit avans için alınan nakit avans çekim ücreti 52 Lira.



Ziraat Bankası taksitli nakit avans çekimi en kolay şekilde Ziraat Bankası ATM'lerinden yapılabiliyor. Türkiye'nin dört bir tarafına yayılmış Ziraat Bankası ATM'lerine hemen her yerde kolaylıkla ulaşılabiliyor. Türkiye'nin en yaygın bankacılık ağına sahip olan Ziraat Bankası diğer bankaların olmadığı pek çok ilçe ve daha küçük yerleşim biriminde şubeleri ve ATM'leriyle hizmet veriyor. Ziraat Bankası nakit avans çekim işlemleri ayrıca Ziraat Bankası şubelerinden, internet şubesinden, görüntülü işlem merkezinden, 444 00 00 numaralı müşteri iletişim merkezinden yapılabiliyor.

Kredi kartına tanımlı olan nakit avans kullanım limitine kadar nakit avans çekilebiliyor. Ancak limitin bir kısmı daha önceden kullanılmışsa, işlem anında ne kadar nakit avans çekim limiti varsa o limite kadar avans çekmek mümkün oluyor. Ayrıca ATM'lerin günlük çekim limitlerini de gözönüne almak gerekiyor. Örneğin ATM'den günlük çekim limiti 1.500 TL ise ve 2.000 TL nakit avans çekmek istiyorsak sadece 1.500 TL avans çekebiliyoruz. Kalan 500 TL için ertesi günü beklemek gerekiyor. Aynı şekilde o gün içinde daha önceki saatlerde çektiğimiz bir tutar varsa bu da yeni çekmek istediğimiz nakit avans tutarını etkileyebiliyor. ATM makinelerinin günlük limitleriyle uğraşmak istemeyenler en yakın Ziraat Bankası şubesini ziyaret ederek kredi kartlarından istedikleri tutarda (tanımlanan ve o anda kullanılabilir limit dahilinde) nakit avans çekebiliyorlar.

Çekilen taksitli nakit avanslar için 5 aya kadar faiz uygulanmıyor. 6, 7 veye 8 ay arası vadelerle nakit avans çekenler aylık % 0,69 faiz öderken, 9, 10, 11 veya 12 ay taksitli nakit avans kullananların ödeyecekleri faiz aylık % 0,89 üzerinden hesaplanıyor. Ayrıca çekilen tutarın % 5'i civarına denk gelen çekim ücretinin de söz konusu olduğunu da hatırlatmak gerek. Nakit avans çekim ücreti ilk ekstreye yansıtılırken taksitler her ay yapılan diğer harcamalar ve ödemeler arasında ekstrede görülebiliyor.

Hiç yorum yok: