Yeni İş Kurma ve Franchise Kredisi Garanti Bankası'ndan

Garanti Bankası işini yeni kuranlara ve franchise sistemi ile zincir markaların şubesi ya da mağazası olmak isteyenlere cazip koşullarla kredi imkanı sağlıyor. Kredi 3 yıldan daha az süredir işlerini sürdürenler tarafından kullanılabiliyor. İşimi Kuruyorum kredisi Garanti'nin Kobi kredileri kapsamında kullanılıyor. Avrupa Yatırım Fonu desteğiyle sunulan Garanti Bankası İş Kurma Kredisi iş kurmak ve geliştirmek isteyen girişimcilere destek sağlamak amacıyla oluşturuldu. Kredinin kullanılması için herhangi bir sektör kısıtlaması söz konusu değil. Her sektörde faaliyet gösteren ve 3 yılı aşmayan geçmişi olan yeni işyerleri krediden yararlanabiliyor.

Garanti'nin iş kurmak ve franchise bayiliği almak isteyenler için dizayn edilen kredisi ile her türlü yatırım ve sermaye ihtiyacına yönelik finansman ihtiyacı karşılanmış oluyor. Franchise bayiliği için kredi arayanlar franchise sistemine katılmak için talep edilen giriş bedelinin % 70’ine kadar kredi kullanabiliyorlar. Kredi, iş mekanının oluşturulması için gerekli olan demirbaş eşyanın temin edilmesi ya da mağazanın ya da şubenin dekorasyonu gibi masraflar için kullanılabiliyor. Franchise Giriş Bedeli Kredisi franchise bayiliği almak isteyenler için cazip bir kredi fırsatı sunuyor.

Garanti Bankası'nın İş Kurma Kredisi ile 50.000 TL'ye kadar kredi kullanılabiliyor. En az 12 ay, en çok 36 ay vadeli kullanılabilen kredi 6 aya varan ödemesiz dönem ile alınabiliyor. Krediyi kullanmak için firmanın en fazla 3 yıldır faaliyet gösteriyor olması ve yıllık cirosunun 2 milyon Euro'yu aşmaması gerekiyor. Ayrıca işletme bünyesinde çalışan eleman sayısının 10'u geçmemesi gerekiyor. Krediyi kullananlar 6 ay boyunca Garanti Bankası havale işlemleri için ücret ödemiyorlar. Bunun yanında kredi vadesi boyunca Garanti Bankası'ndaki tüm hesaplar için hesap işletim ücreti ödenmiyor.

Hiç yorum yok: