PTT Kredilerinde Yaş Sınırı 80 Oldu Aktif Bank İşbirliğiyle

Bankalar genellikle belirli bir yaşın üzerindekilere kredi kullandırmakta isteksiz davranıyorlar. Yaş nedeniyle kredi kullanmakta zorlananlar için PTT’den yepyeni bir imkan geldi. PTT bu kez Aktif Bank ile başlatılan iş birliği çerçevesinde 80 yaşına kadar ihtiyaç kredisi kullanma imkanı sunuyor. Emekli maaşı ödemelerini PTT aracılığıyla alan emekliler bu kredi fırsatından yararlanıyorlar. PTT ve Aktif Bank işbirliğiyle gerçekleşen kredi kampanyasında başvurular da çok pratik şekilde yapılabiliyor. Sadece nüfus cüzdanı ile PTT şubelerine uğramak kredi başvurusu yapmak için yeterli oluyor.

Yaşları 80 ve daha az olan ve maaşlarını PTT’den alan emekliler PTT şubelerinde bulunan kredi başvuru formunu doldurarak Aktif Bank kredisi için başvuru yapıyorlar. Kredi başvuru formundaki bilgiler PTT tarafından online olarak Aktif Bank’a aktarılıyor. Aktif Bank kredi başvurusunu hemen inceleyerek kredinin onaylanıp onaylanmadığını PTT’ye bildiriyor. Kredi başvuruları onaylanan emekliler PTT şubelerinde bireysel kredi sözleşmesini imzalayarak banka tarafından onaylanan kredi tutarını aynı anda PTT’den çekebiliyorlar.

Kampanya emekli maaşını PTT‘den alan tüm Sosyal Güvelik Kurumu emeklileri için geçerli. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ya da SSK emeklisi olmak herhangi bir fark yaratmıyor. Aktif Bank kredi Türk Lirası cinsinden kullandırılıyor. Nakit İhtiyaç Kredisi kampanyasının faiz oranları da uygun seviyelerde. Son olarak uygulanan faiz oranı % 1,14 düzeylerinde. Kredi Kullandırım Ücreti olarak 1 TL ödeniyor.

PTT ve Aktif Bank beraberliğiyle sürdürülen kredi kampanyasında sunulan vadeler de dikkat çekici. Çoğu banka şu sıralarda en fazla 60 ay vadeli olarak ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Bu kampanyada uygulanan azami vade ise tam 72 ay. Kampanya kapsamında 40.000 TL'ye kadar kredi kullanmak mümkün.

Kampanyada yaş sınırı 80. Yaş hesaplaması yapılırken şuna dikkat ediliyor: müşteri yaşı ve vade süresinin toplamının 83 yılı geçmemesi gerekli. Örneğin 80 yaşındaki bir müşteri en fazla 3 yıl vadeli olarak kredi kullanabiliyor. Ancak örneğin 77 yaşındaki ya da daha altındaki bir yaştaki emekli açısından bir sorun yok, 72 ay vadeli olarak kredi kullanma olanağı var. Tüm taksit tarihleri, emekli maaş müşterisinin maaş alma dönemine ve gününe göre düzenleniyor. Kampanya kapsamında kredi kullananların hayat sigortası yaptırmaları gerekiyor.

Hiç yorum yok: