Taşıt Kredileri

Artık ayağınızı yerden kesmek ya da emektar külüstürü değiştirmek mi istiyorsunuz? O halde bankaların taşıt kredileri sizi bekliyor. Yeni veya ikinci el bir aracı banka kredisiyle almanız mümkün. İster binek amaçlı olsun, ister ticari amaçlı olsun almak istediğiniz taşıt için bankalardan taşıt kredisi kullanabilirsiniz. Almak istediğiniz araç 0 km de olabilir, ikinci el de.
Son günlerde hemen her sektörde yaşanan gerileme taşıt sektörünü de etkiliyor. Yeni ve ikinci el araç pazarlarında gözle görülür bir daralma yaşansa da trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle büyük şehirlerde özel araç sahibi olmayan hemen hiçkimse kalmadı. Bu araç yoğunluğu çevre kirliliği, gürültü ve stres yaratsa da hiçkimse modern hayatın bu imkanından vazgeçme niyetinde gibi gözükmüyor.
Özel araçların yanısıra taşımacılık ve ulaştırma sektörlerinde kullanılan araçların da hem sayıları artıyor hem de modelleri yenileniyor. Tüm bu yenilenme tabii ki daha iyi kazanç imkanlarını beraberinde getiriyor ve karayolu taşımacılığının vazgeçilmez üstünlüğünü perçinliyor. 50'li yıllarda taşımacılık alanında bireysellliği ve kara taşımacılığını seçen Türkiye bugüne kadar bu özelliğinden vazgeçmiş değil. Gelişmiş diğer ülkelerin aksine toplu taşımacılık, deniz ve demiryolu taşımacılığı imkanları sınırlı olan Türkiye'de bir yerden bir yere gidebilmenin vazgeçilmez şartı olarak görünüyor araç sahibi olmak.
Tüm bankalar taşıt kredisi almanız için kapıları sonuna kadar açık sizi bekliyorlar. Araç kredisi alma prosedürü oldukça zahmetsiz ve kolay. Herhangi bir bankanın kapısından içeri girmeniz yeterli. Tabii faiz oranlarını ve ödeme koşullarını karşılaştırmanız sizin yararınıza olacaktır. Ancak yine de söylemeliyiz ki hemen hemen bütün bankalar benzer koşullarla araç kredisi veriyorlar. Bankalar esnek ödeme seçenekleri sunuyorlar. Genelllikle alacağınız taşıtın satış fiyatının yüzde 80'ine kadar kredi almanız mümkün. Geri ödemeler ise 0 km araçlarda 48 aya kadar uzayabiliyor. İkinci el araçlarda ise genel kredi süresi 24 ay civarında.
Krediler verilirken genellikle aracın yaşıyla ilgili maksimum yaş sınırlamaları gündeme gelebiliyor. Yaş sınırı 5 yaş veya 10 yaşa kadar uzayabiliyor.
Bankalardan taşıt kredisi almak için gerekli belgeler genellikle şunlar:
Nüfus cüzdanı veya ehliyetin aslı ve fotokopisi
Gelir durumunuzu gösteren belge
Ücretliyseniz maaş belgesi
Vergi kimlik numarası
İkametgah ilmühaberi veya yeni tarihli elektrik, su, doğalgaz, sabit telefon faturalarından herhangi biri
İkinci el araç alacaksanız, taşıtın son sahibinin son ruhsat ve motorlu araç tescil belgesinin fotokopisi
Yeni taşıt alacaksanız, araca ait proforma fatura

Hiç yorum yok: