Kredi Kartına Taksit İmkanları

Kredi kartlarının günlük hayatımızın vazgeçilmez parçası olmasından beri alışveriş alışkanlıklarımız tümüyle değişti. Buna taksitle alışveriş de dahil, çünkü bankalar kredi kartlarıyla alışverişlerde cazip taksit imkanları da sunmaya başladılar.
Daha önceleri senetler, bonolar imzalayarak ve tabii ki kefiller bularak gerçekleştirebildiğimiz taksitli alışverişler bugün artık hiçbir bürokrasi olmadan, kefilsiz ve sorunsuz olarak kredi kartlarıyla gerçekleştiriliyor. Üstelik sadece tek bir imzayla ve anında. Kredi kartıyla taksit imkanları tüketiciyle beraber satıcıya da büyük kolaylıklar sunuyor. Satıcı müşteriyi taksitleri ödeme sürecinde beklemek ve izlemek ve zaman zaman alacağını tahsil edememe riskinden kurtuluyor.
Kredi kartlarıyla taksitli alışverişin tüketicilere getirdiği en büyük imkanların başında peşin fiyatına taksitli satış kapmanyaları geliyor. Anlaşmalı işyerleri devamlı veya dönemsel olarak ürünlerini kredi kartına peşin fiyatına taksit yoluyla alıcılara sunuyorlar. Zaman zaman 12 ay hatta çok daha fazla sürelerle peşin fiyatına taksitle alışveriş imkanı tüketici açısından ihtiyaçlarını ertelemeden istediği ürünleri satın alma fırsatı elde etmiş oluyorlar.
Kredi kartıyla peşin fiyatına taksit kampanyaları zaman zaman devamlı olurken, zaman zaman da promosyon biçiminde gerçekleştiriyor. Medya aracılığıyla tanıtımları yapılan kampanyaları izlemek tüketici açısından oldukça avantajlı sonuçlar doğuruyor.
Tüketici açısından elindeki kredi kartının kampanyalarını izlemek kendisi açısından karlı sonuçlar doğuruyor. Zaten almaya karar verdiği herhangi bir malı veya hizmeti, o döneme denk gelen cazip bir taksit imkanıyla çok daha iyi koşullarla satın almak tüketici açısından oldukça iyi bir sonuç. Bu da kredi kartıyla alışveriş isteğini ve potansiyelini arttırıyor.
Bunu bilen bankalar her geçen gün anlaşmalı işyerleri sayılarını ve ürün çeşitliliğini arttırıyorlar. Büyük ve bilinen bankalar bu konuda çoğu zaman daha cazip imkanlar sunuyor. Özellikle Akbank'ın Axess kartı, Yapı Kredi'nin WorldCard'ı, Finansbank'ın CardFinans'ı ve HSBC'nin Advantage kartı piyasanın iddialı kredi kartlarından.
Kredi kartıyla taksitli alışveriş sisteminin getirdiği temel kolaylık kefil sisteminin sona ermesi oldu. Daha önceki yıllarda mahallenizdeki herhangi bir esnaftan yapacağınız bir elektronik eşya alışverişinde bile eğer taksit yapmak istiyorsanız sizden mutlaka kefil bulmanız istenirdi. Üstelik bu kefilin mesleği, maddi durumu, hatta iş güvencesinin olup olmadığı bile sorgulanırdı. Tabii ki bunun üzerine ayrıca vade farkı adı verilen ekstra bir ödemede taksitlerinize bölünüp eklenerek ödeyeceğiniz toplam tutar arttırılırdı. Bu işlemin yapılmasında o günkü enflasyon ortamının da etkisi vardı kuşkusuz.
Kredi kartı taksit kampanyalarında ise sizden istenen sadece kredi kartınız ve bir imzanız. Ne kefil, ne senet, ne bono. Taksitle mal almak kredi kartları sayesinde bu kadar kolay hale geldi. Üstelik çoğu zaman peşin fiyatına taksitle, yani herhangi bir vade farkı ödemeden istediğiniz ürüne sahip olmanız mümkün. Kredi kartıyla taksitle alışveriş hayatımızı kolaylaştıran ve bizi kredi kartıyla alışverişe gün geçlikçe daha çok alıştıran ve bağlayan imkanlardan biri.

Hiç yorum yok: