Taksit Erteleme Taksit Atlat Sistemleri

Kredi kartları piyasasındaki rekabet bankaların yaratıcı yeni fikirler geliştirmelerini sağlıyor. Ürün tüketimini arttırarak kredi kartlarıyla ödemeleri sağlamanın yollarından biri de taksit erteleme, taksit atlatma yöntemi. Şu an için kredi kartınız doluysa ve limitleriniz yeni bir ürün almanıza imkan vermiyorsa ya da şu an için yeni bir taksit ödemesine girmek istemiyorsanız bankaların sizin için çözümü hazır. Harcamayı şimdi yaparak, ürüne şu anda sahip olabilirsiniz ve taksitlerini daha sonraki aylarda ödemeye başlayabilirsiniz. Bu yaratıcı çözüm piyasadaki sıkışmaları aşmak ve tüketimi düzenli olarak devam ettirmek açısından gerek satıcılar, gerekse tüketiciler açısından cazip bir tüketim ortamı sunuyor.
Tüketicilerin gelirlerinin sınırlı olması, ancak ihtiyaçların iktisatın temel kuralında belirtildiği gibi sınırsız olması şu an kazanılmamış paralarla şu an tüketim yapmak gibi bir çözümle sorun olmaktan çıkıyor. Bankalar açısından ödemeleri bekleme noktasında potansiyel kazanç kaybı sözkonusu olsa da belirli bir tüketimin yapılmış ve garantili bir şekilde gelecekteki bir alacağın oluşmuş olması işin cazip tarafını oluşturuyor. Üreticiler ve nihai satıcılar açısından ise şu an ödeme kabiliyeti bulunmayan tüketiciye anında satış yapma ve anında kazanç oluşturma imkanı oluşmuş oluyor. Tüketiciler ise bu yöntemde en çok karlı olan taraf gibi gözüküyor. Çünkü hem bugün alamayacakları ürünlere hemen kavuşmuş oluyorlar, hem de ödemelerinin taksitleri daha ilerideki aylarda başlıyor.
Bugün Türkiye piyasasında pek çok banka taksit erteleme ya da ödemelerin geç başlatılması imkanını sunuyor. Ancak bu konuda şu dönemde en çok yoğunlanmış olan banka "Taksit Atlat" sloganıyla yola çıkan CardFinans kredi kartının sahibi olan Finansbank gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: