Gurbetçiye Mortgage Konut Kredisi Garanti Bankası'nda

Garanti Bankası'nın konut kredisi ürünü Gurbetçi Mortgage yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşlarına cazip koşullarla konut kredisi kullandırıyor. Gurbetçiye konut kredisi sağlayan bankanın kredisinde iki önemli artı var. Bilindiği gibi Türkiye'de yerleşik olan Türk vatandaşları sadece Türk Lirası cinsinden ihtiyaç, otomobil ya da konut kredisi kullanabiliyorlar. Garanti Gurbetçi Mortgage ise Türk Lirası'nın yanısıra yabancı para cinsleriyle de konut kredisi kullanma imkanı sunuyor. Dövize endeksli olarak kullanılabilen kredide Euro, Amerikan Doları ve İngiliz Sterlini seçenekleri var. Krediyi kullanacak gurbetçiler TL'nin yanında dilerlerse döviz cinsleri üzerinden de kredi kullanabiliyorlar.

Gurbetçi Mortgage konut kredisinin ikinci artısı vade süresinin uzunluğu. Bilindiği gibi Türkiye'deki bankalar genellikle 120 ay vadeli konut kredisi veriyorlar. Bazen 180 ay vadeli kampanyalara rastlansa da bu çok görülen bir durum değil. Oysa Garanti Bankası'nın yurtdışındaki yerleşik vatandaşlarımıza sunduğu kredi imkanıyla 240 aya kadar vadelerde konut kredisi alınabiliyor.

Garanti Mortgage aynı zamanda yüksek kredi limitiyle dikkat çekiyor. Garanti Bankası'ndan konut kredisi alan gurbetçiler 500.000 TL'ye ya da bunun karşılığı döviz cinsi tutarına kadar kredi çekebiliyorlar. Bu da ülkemizde verilen ortalama konut kredisi rakamlarının oldukça üzerinde bir kredi limiti.

Krediyi kullanalar geri ödeme planını kendileri seçiyorlar. Faiz tipi sabit ya da değişken olarak tercih edilebiliyor.

Kredi sadece mesken alımı amacıyla gerçek kişiler tarafından kullanılabiliyor.

Satın alınacak konutun ekspertiz değerinin % 65'ine kadar Gurbetçi Mortgage konut kredisi kullanmak mümkün. Sadece krediye uygun olan konutlar için kredi veriliyor ve konutun değeri banka tarafından belirlenen uzman kişilerce belirlenerek ekspertiz değeri oluşturuluyor. Satın alınacak konutun bitmiş olması ya da yurtdışında yerleşik kişiler için özel yapılan projelerden birinden olması gerekiyor.

Hiç yorum yok: