Kredi Geçmişi İyi Olana Düşük Faiz ING Bank'ta

Bankalar kredi faiz oranlarını ve toplam kredi maliyetini hesaplarken tüm kredi kullanıcılarının toplam geri ödeme performansları üzerinden hesaplama yapıyorlar. Bu maliyet hesabına kredi taksitlerini düzenli ödeyenlerin yanısıra borcunu hiç ödemeyenlerden aksatarak ödeyenlere kadar her kredi müşterisi dahil oluyor. Böylece kredi taksitlerini zamanında ve geciktirmeden ödeyen ve iyi bir kredi geçmişine sahip olan müşteriler borçlarına sadık olmayanların maliyetini paylaşmak zorunda kalıyorlar. ING Bank son uygulamasıyla bu hesaplama tekniğine son veriyor.

ING Bank'ın yeni kredi ürünü ile iyi bir kredi ve kredi kartı ödeme geçmişine sahip olan müşteriler daha düşük faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi kullanabiliyorlar. Bu imkandan yararlanmak için KKB (Kredi Kayıt Bürosu) kayıtlarındaki kredi geçmişi skorunun 1700 ve üzerinde olması gerekiyor. Bilindiği gibi Kredi Kayıt Bürosu'nda tüm banka müşterilerinin kredi ve kredi kartı geri ödeme geçmişleri ve hesap hareketleri kaydediliyor. Bu kayıtlarla her banka müşterisi, kredi kullanıcısı ve kredi kartı sahibi için bir kredi skoru belirleniyor.

ING Bank KKB raporlarına göre kredi skoru 1700 ve üzerinde olan kredi müşterilerine daha düşük faiz oranlarıyla kredi kullandırıyor. Böylece bu müşteriler kredi geçmişleri kötü olanların getirdiği zarar ve risklerden oluşan olumsuz risk primlerini yüksek faiz ödeyerek paylaşmak ve taşımak zorunda kalmıyorlar.

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Risk Raporu tüm bankalardaki kredi ve kredi kartı limit ve ödeme performansı bilgilerini içeriyor. Sözkonusu rapora ING Bank'ın internet ve cep şubesini kullanarak ulaşmak mümkün.

ING Bank kredi skorları 1700 ve üzeri olan kredi müşterilerine 18 ay vadeye kadar aylık %0,79 faiz oranı ve 79 kredi masrafıyla kredi kullandırıyor. 24 ile 60 ay arasındaki vadelerde kredi skoru iyi olanlara uygulanan aylık faiz oran % 0,99, kredi masrafı ise 99 TL. Kredi kullananlar ayrıca 20 TL istihbarat ücreti ödüyorlar.

Hiç yorum yok: