Floransa: Tarih, Kültür ve Sanatın Avrupa'daki Adresi



Floransa İtalya'nın tarih ve sanatı birleştiren başlıca turistik şehirlerinden biri. Her yıl milyonlarca turisti ve gezgini kendisine çeken kent, müzeleri, sanat galerileri, heykelleri, tarihi binaları ve meydanlarıyla ünlü. Floransa özellikle sokak ressamlarıyla ünlü bir şehir. Floransa İtalya'nın Kuzey İtalya bölgesinde yer alıyor. Tarihi kent Toskana bölgesinin başkenti. İtalyanlar Floransa'ya Firenze diyorlar. Kent İtalya'nın yanısıra Avrupa`nın da en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Tarihte de bir dönem başkentlik yapan Floransa, Arno nehri çevresinde kurulmuş ve gelişmiş. Kentin nüfusu 500 bin. Çevredeki yerleşim birimleriyle birlikte nüfus 1 milyona yaklaşıyor. Floransa bir sanat ve kültür merkezi olmasının yanında aynı zamanda Avrupa'nın önemli ticaret merkezlerinden biri.



Tüm dünyayı etkileyen ve değiştiren Rönesans Floransa'da doğdu. Leonardo da Vinci ve Michelangelo Floransa ve Rönesans denilince akla gelen ilk isimlerden. Şair Dante Alighieri de Floransa'da yaşayan sanatçılardan biri.

Floransa'da kışlar genellikle yağışlı geçerken yılın diğer ayları güneşli ve sıcak günler yaşanıyor. Yılın en sıcak ayları Temmuz ve Ağustos. Floransa şık restoranları, kafeleri ve lüks mağazaların vitrinleriyle kendisini ziyaret edenleri büyülüyor. Piazza della Signoria ve Piazza del Duomo`dan araba kiralanarak şehir gezisi yapılabiliyor.




Floransa'nın en önemli otelleri arasında Grand Hotel Villa Medici, Sempione Hotel, Hotel Regina, Hotel La Noce, Ascot Hotel yer alıyor.Floransa mutfağı Chianti şarabı ve ızgara et yemekleriyle ünlü. Trattorie ve rosticceria adı verilen küçük lokantalar turistlerin uğrak yerlerinden. Ponte Vecchio köprüsünde şehrin simgesi haline gelen balık lokantaları bulunuyor. Floransa`da Armani, Gucci, Versace, Coveri, Ferragamo gibi ünlü markaların mağazalarından alışveriş yapmak mümkün.. Via Maggio Caddesi antika merkezi. Deri giyim arayanlar ise Via dei Tornabuoni'yi tercih ediyorlar.

Floransa'nın San Lorenzo pazarı turistlerin ilgisini çeken yerlerden.  San Lorenzo pazarında deri eşya, ipek, örgü giyim, eldivenler, cam eşya, kumaş, mücevherat ve çanta satın alınabiliyor. Mugello, Casentino, Armando Poggi ve Mercato delle Pulci bit pazarı tercih edilen bölgelerden.

Hiç yorum yok: