İş Bankası Kentsel Dönüşüm Kredisi Nasıl Alınıyor?

Deprem kabusunun yeniden kendisini gösterdiği bugünlerde konutunu yenilemek, depreme daha dayanıklı bir konuta dönüştürmek isteyenler, İş Bankası'nın Kentsel Dönüşüm Kredisi avantajlarından yararlanabilirler. İş Bankası'ndan kullanılan Kentsel Dönüşüm Kredisi'nde konut kredilerinde yıllık % 4, işyeri kredilerinde ise yıllık % 3 daha düşük faiz oranı uygulanıyor. Bu büyük faiz indirimleri Kentse Dönüşüm Kredileri için devletin sağladığı destek sayesinde uygulanıyor.

Riskli binalarda veya riskli alanlarda taşınmazı bulunan mülk sahipleri, binalarını yeniden inşa etmek, yeni bir konut veya işyeri satın almak veya mevcut binalarını güçlendirip daha dayanıklı hale getirmek için Kentsel Dönüşüm Kredisi kullanabiliyor. Aynı şekilde bu taşınmazlarda ikamet eden kiracılar da Kentsel Dönüşüm Kredisi faiz avantajından yararlanabiliyor.

Hak sahipleri, Kentsel Dönüşüm Kredileri kullanmak suretiyle konut ve iş yerleri için 100.000 TL’ye kadar faiz destekli kredi kullanabiliyor. 100.000 TL üzeri kredi taleplerinde aradaki fark için ise İş Bankası'nın faiz oranlarından kredi kullanma imkanı bulunuyor.

İş Bankası Kentsel Dönüşüm Kredisi kullananlar şu avantajlardan yararlanabiliyorlar:

24 aya kadar ana para ödemesiz dönem fırsatı sağlanıyor.

Riskli Yapı Raporu düzenlemeye yetkili anlaşmalı firmaların hazırladığı rapor ücretinde indirim yapılıyor.

Riskli yapı tespit raporu ücreti için özel faiz oranlarıyla kredi imkanı sağlanıyor.

Kentsel Dönüşüm Destek Paketi kullandırılıyor. Bu pakette taşınma masrafı, kira masrafı, depozito ödemesi vb. ihtiyaçların sağlanması bulunuyor.

Müteahhitlerden inşaat tamamlanma garantisi sunuluyor.

İş Bankası'ndan Kentsel Dönüşüm Kredisi kullanmak isteyenler, bankanın yurt geneline yayılan yüzlerce şubesine başvuru yapabiliyorlar. Ayrıca 444 2468 numaralı Kentsel Dönüşüm Danışma hattından gerekli bilgi veriliyor. Randevu Noktası uygulaması üzerinden de ücretsiz Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı hizmeti sağlanıyor.

Konutu veya işyerinin riskli olduğu tespit edilen maliklerden standart başvuru belgelerine ek olarak şu belgeler isteniyor: Nüfus cüzdanı, Tapu belgesi veya tapu taşınmaz kaydı, Riskli bina tespit raporu inceleme formu, Riskli yapısını boşalttığına/boşaltacağına dair taahhütname.

Hiç yorum yok: